InSame årets russebuss

Vinnerne heter InSAME!

Vinnerne heter InSAME!

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

– Det skal være en hyllest til det norskeste av det norske, sier bussjef på inSAME, Jens Vikse. Den klare parallelen mellom den særegne norske russefeiringen og Norges urbefolkning er ikke tilfeldig.

DEL

OSLO VEST: Samekonseptet smeltet Lokalavisene Oslos jury. Ingen busser kunne måle seg med bussen inSAME, som stakk av med seieren, ikke bare i Akerspostens russebusskåring, men også i kåringen for alle Lokalavisene i Oslo.

Kø inn i bussen

– Så utrolig gøy! sier bussjef Jens Vikse til Akersposten når vi ringer og annonserer seieren.

Gutta på inSAME kommer hovedsaklig fra Hovseter, Marienlyst og Nordberg. Vi møter Vikse på Pers sammen med Petter Stensland dagen etter at Lokalavisenes jury har kåret dem til Årets Buss. Samegutta har også stukket av med to kåringer tidligere, Årets Buss på Tryvann, og Årets Konsept i Stavanger.

– Hvor viktig er det å vinne busskåringer?

– Hvis du har en buss du er fornøyd med, er det morsomt å vise den frem til mange. Folk har stått i kø for å komme inn i bussen vår etter at vi vant kåringen på Tryvann, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Det er klart det varmer, sier Vikse.

– Det var mange som ikke hadde trua på oss. Da er det deilig med litt backfire, legger Stensland til.

– Burde fått fagbrev

Gutta har gjort alt arbeidet på bussen selv. Tømmeret på veggene kjøpte de for en slikk og ingenting fra et sagbruk, deretter tok de fatt med vinkelsag og målebånd og fikk skrudd stokkene fast i veggene.

– Vi har prøvd og feilet litt, men det er nok et par av gutta på bussen som burde ha fått et fagbrev etter dette, smiler Vikse, som ikke vil ut med bussens budsjett.

– Nei, men vi har brukt veldig mye mindre penger enn mange av de andre bussene, sier han.

De er veldig opptatt av at konseptet ikke er en harsellering, men en hyllest til det urnorske. Og det skorter ikke på effekter. De håndsydde sameluene har de bestilt fra Finmark. Nils Mattis Gaup skulle egentlig komme ned og joike for dem i Stavanger, men han måtte desverre melde avbud.

–  Da måtte gutta joike av full hals for å gjøre det godt igjen, forteller de.

– Det beste er samholdet

Både Vikse og Stensland er klare på hva som har vært det beste ved russetiden:

– Samholdet blant gutta, sier Vikse.

– Første rulling da bussen var ferdig, var ganske sykt. Også det å vinne da, legger Stensland til og smiler.

– Men det å kunne være sammen hele gjengen, uten bekymringer, er veldig deilig.

InSAME vil for øvrig gjerne hilse til Alive, Random og Vintage, og takke for at de er med å gjøre russetiden til en opplevelse!

Artikkeltags