Ville ikke svare om sykelønnskutt

Arbeiderpartiets Fredric Holen Bjørdal gikk rett i strupen på Venstre-leder Trine Skei Grande.

Arbeiderpartiets Fredric Holen Bjørdal gikk rett i strupen på Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto:

Venstre-leder Trine Skei Grande ville helst snakke om utenforskap og gründere da hun ble utfordret om arbeidslivspolitikken.

DEL

Første tirsdag med et nytt storting betyr trontaledebatt, av mange også kalt «opposisjonens debatt».

I sitt innlegg gikk stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Fredric Holen Bjørdal rett i strupen på Venstre, som Ap mener har bidratt til å svekke arbeidslivspolitikken de siste årene.

Les også: Krf kan tvinge regjeringen i kne

– I fire år har Venstre vært en ivrig støttespiller for regjeringens arbeidslivspolitikk, og skulle nok gjerne sett at regjeringen hadde gått enda lenger i enkelte spørsmål, som liberaliseringen og svekkelsen av arbeidsmiljøloven, sa Holen Bjørdal i replikkvekslingen med Venstre-leder Trine Skei Grande tirsdag formiddag.

- I Venstres program står det blant annet at dere ønsker kutt i sykelønn, å innføre nasjonal minstelønn og å fjerne det statlige bidraget til AFP-ordningen. Kan Venstre-lederen avklare hvilke av ordningene i arbeidslivet som står for fall i denne perioden? spurte han.

Les også: Det blir færre arbeidsledige

Trine Skei Grande på sin side var mest interessert i å snakke om Venstres engasjement for de som står utenfor arbeidslivet.

– Ingenting av det Arbeiderpartiet mente kom til å skje som følge av endringene har vi sett. Venstres engasjement i arbeidslivet handler ikke bare om de som er innenfor arbeidslivet, men også de som er utenfor. Vi kommer til å se at disse endringene hjelper de som er utenfor arbeidslivet til å komme innenfor. Denne kampen handler også om det, svarte Venstre-lederen.

Hun innrømte samtidig at selv om Venstre har et godt forhold til fagforeninger, har nok LO et noe anstrengt forhold til Venstre.

– Det handler nok om situasjonen i denne salen, og at Venstre holder Arbeiderpartiet utenfor maktposisjon, sa Skei Grande.

(ANB)

Artikkeltags