Bøyer ikke av for LO-Gerd

LO-leder Gerd Kristiansen gir ikke opp kampen mot statsminister Erna Solberg og permitteringslengden.

LO-leder Gerd Kristiansen gir ikke opp kampen mot statsminister Erna Solberg og permitteringslengden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Erna Solberg svarer ikke på utfordringen om permitteringslengden.

DEL

Ap-leder Jonas Gahr Støre tok opp hansken i sitt innlegg på årskonferansen til Norsk Olje og Gass. Heller ikke etter sin tale på konferansen ville statsminister Erna Solberg svare på om hun bøyer av for presset fra LO og NHO og hele den utsatte industrien.

Gir ikke opp

Permitteringslengen er i dag maksimalt 30 uker.

– Forskjellen fra forrige gang permitteringsperioden ble økt til 52 uker, er at sysselsettingen nå vokser. Det gjorde den ikke sist. Da var det fall i sysselsettingen, sier Erna Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). 

Verken Ap-leder Jonas Gahr Støre eller LO-leder Gerd Kristiansen gir opp kampen.

– Jeg mener veldig bestemt at regjeringen nå må lytte til rådet fra LO og NHO. Jeg tror regjeringen kommer til å bevege seg. Men det haster for at bedriftene skal kunne beholde sin kompetanse, sier Jonas Gahr Støre.

– Seks måneder er ikke nok til å omstille industrien. En midlertidig utvidelse av permitteringsregelverket kan være en hjelp til å komme oss over kneika, sa Gerd Kristiansen i sin tale under konferansen til Norsk Olje og Gass.

– Over kneika

– Og kneika er et stikkord for oss. Vi skal over kneika. Og vi skal omstille også til nye næringer der det er nødvendig. Men vi må skape rom for å gjøre det. Bruke energien på de viktige tinge, sa Gerd Kristiansen.

Både LO, Norsk Industri og NHO har lagt press på regjeringen for å øke bedriftenes muligheter til å permittere ansatte over en 52 ukers periode. Mens arbeidsgiverorganisasjonen Virke og hovedorganisasjonen YS og Akademikerne er enig med regjeringen.

I dag kan ansatte permitteres i 30 uker. Men på Vestlandet er det nå mange som blir oppsagt fordi de er ferdige med denne permitteringsperioden, samtidig som det må oppbemannes om ikke lang tid. (ANB)

Artikkeltags