Avviser Frps økonomiske politikk

Høyre-leder Erna Solberg fastslår at den økonomiske politikken går til kjernen av uenigheten med Fremskrittspartiet. Men hun avviser ikke muligheten for at partiene kan finne sammen.

Høyre-leder Erna Solberg fastslår at den økonomiske politikken går til kjernen av uenigheten med Fremskrittspartiet. Men hun avviser ikke muligheten for at partiene kan finne sammen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Høyre-leder Erna Solberg fastslår at den økonomiske politikken går til kjernen av uenigheten med Fremskrittspartiet.

DEL

Men hun avviser ikke muligheten for at partiene kan finne sammen.

– Det er en lite oppsiktsvekkende nyhet at Høyre og Frp er uenige i den økonomiske politikken. Det har jeg sagt til det kjedsommelige. Høyre har andre svar enn Frp og vil aldri gå inn i en regjering som legger opp til en uansvarlig politikk, sier Solberg.

Høyre holder konsekvent døren åpen for alle konstellasjoner på borgerlig side og vil ikke avskrive en regjering med Frp, dersom betingelsene er til stede. Under trontaledebatten forsøkte flere representanter for Venstre og KrF å få Høyre til å distansere seg fra Frp og forplikte seg mer til en kopi av Bondevik-II-regjeringen.

Bind for øynene

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner utfordrer Frp til å gjennomgå sin egen økonomiske politikk.

– Dette er ikke tiden for økonomiske eksperimenter, og jeg er overrasket over Siv Jensen holder seg for øynene og bare fortsetter som før. Det er underlig at ikke Frp trekker lærdom av det som skjer, sier Sanner til NTB.

Han mener Frps programformulering om at markedet fungerer best uten regulering er uholdbar i dagens situasjon, det samme gjelder partiets utsvevende pengebruk og «TV-milliarder».

Venstres leder Lars Sponheim mener at Høyre er i ferd med å rydde opp i «gråsonen» mot Frp, men leser øyensynlig mer inn i Høyres kritikk av Frp enn det Sanner vil bekrefte.

Alvor

– Vi er inne i en svært alvorlig tid. Vi må kunne diskutere økonomisk politikk uten å tenke konstellasjoner etter valget hele tiden, sier han.

Under debatten fastholdt både Sponheim og KrF-leder Dagfinn Høybråten sin bastante motstand mot å sitte i regjering med Frp. Begge kjørte fram en mindretallsregjering sammen med Høyre som det beste alternativet til dagens regjering.

– Slik det ser ut nå, er det overveiende sannsynlig at det rødgrønne flertallet ryker og at vi får en mindretallsregjering. Da vil en regjering etter modell av Bondevik-II være det beste for landet. Et slikt samarbeid har vist seg styringsdyktig tidligere, sa Høybråten. (ANB-NTB)

Artikkeltags