– Barn er også folk

Inga Marte Thorkildsen (SV) ble fredag utnevnt til barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

Inga Marte Thorkildsen (SV) ble fredag utnevnt til barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Inga Marte Thorkildsen (SV) trakk fram barns rett til å bli hørt da hun møtte pressen som nyutnevnt statsråd fredag.

DEL

Som ventet overtar Thorkildsen partikollega Audun Lysbakkens departement etter at Lysbakken måtte gå for noen uker siden.

Barns rettigheter står den nye statsrådens hjerte nært, i likhet med de andre saksområdene hun nå får ansvar for.

– Jeg vil gjerne være en forskjell for barn i Norge og internasjonalt og for likestilling og inkludering. Og jeg vet at jeg kommer til et departement med mange engasjerte mennesker som brenner for det samme som meg, sier Thorkildsen.

I tillegg til like muligheter for alle, uansett bakgrunn, og trygge oppvekstvilkår, fremhevet hun barns rett til å bli hørt i saker som angår dem.

– Hvis vi vil gi barn bedre beskyttelse og ta utgangspunkt i det de trenger, må vi høre på dem. Moren min pleide å si at barn også er folk, og det kan jeg slutte meg til, sa statsråden med favnen full av blomster. En av bukettene var nettopp fra moren, som var møtt opp på Slottsplassen fredag.

Thorkildsen sier hun opplever det som stort å bli utnevnt til statsråd og at det er et «ærefullt oppdrag og et stort ansvar». Hun er ikke redd for at problemene departementet hennes har vært gjennom skal stå i veien for jobben som venter.

– Det er tatt godt tak i dette og satt i gang gode prosesser, som de ansatte er i full gang med. Nå blir det godt å komme i gang og fokusere på politikken. (ANB-NTB)

Artikkeltags