Bom-protest fra Hagen

Carl I. Hagen trekker seg i protest.

Carl I. Hagen trekker seg i protest. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Carl I. Hagen trekker seg i protest mot at bilistene skal betale mer i bompenger.

DEL

– Det ligger an til at man skal øke bompengeinntjeningen fra bilistene med 40 milliarder kroner fra 2012 til 2032. Dette skjer i en situasjon hvor vi allerede har for mange bompengestasjoner og en stat som flommer over av penger. Det er meningsløst at vi ikke river de bompengestasjonene vi har og lar staten bygge ut de nødvendige vei- og kollektivprosjektene, sier Carl I. Hagen til VG om bakgrunnen for at han trekker seg.

De økte kostnadene i Oslopakke 3 skyldes i stor grad at de statlige veiprosjektene i Oslo og Akershus har blitt mye dyrere.

Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre vil nå gjennomføre Oslopakke 3 uten deltakelse fra Frp.

– De øvrige partiene er enige om å forhandle videre og står sammen om å få dette på plass. Det handler om å ta et politisk ansvar for gjennomføringen av viktige samferdselsprosjekter, sier medlemmene i forhandlingsutvalget fra Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre i Oslo og Akershus i en pressemelding.

– Enten må prosjekter ut, eller så må brukerbetalingen opp. Det nytter ikke å stemme for prosjektet, men mot finansieringen, slik Frp ønsker. Alternativet er at det ikke blir penger til viktige vei- og kollektivprosjekter, står det i meldingen. (ANB–NTB)

Artikkeltags