Dyrevernere får mer

Live Kleveland i Dyrevernalliansen (i midten) fikk tirsdag overbrakt den gode nyheten av Inge Marte Thorkildsen (SV) og Per Olaf Lundteigen (Sp), begge medlemmer i Finanskomiteen på Stortinget.

Live Kleveland i Dyrevernalliansen (i midten) fikk tirsdag overbrakt den gode nyheten av Inge Marte Thorkildsen (SV) og Per Olaf Lundteigen (Sp), begge medlemmer i Finanskomiteen på Stortinget. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Dyrevernalliansen jubler over 200.000 kroner ekstra over statsbudsjettet.

DEL

Organisasjonen fikk først 200.000 kroner i regjeringens forslag til statsbudsjett. Etter budsjettbehandlingene i Stortinget får de nå 200.000 kroner ekstra, til sammen 400.000 kroner.

Dette er et kjærkomment tilskudd, ifølge Live Kleveland, juridisk rådgiver i Dyrevernalliansen.

– Jeg hadde jo håpet på dette, men vi tror ingenting før vi ser det. Dette tilskuddet var veldig hyggelig, og det oppfatter vi som en aksept for at dyrevern er viktig og blir viktigere. Vi er en liten organisasjon og driver helt minimalt. Her jobber folk for knapper og glansbilder, men de trenger noe å leve av, og vi trenger å være en faglig pålitelig aktør. Nå kan vi fortsette med informasjonsarbeid, arbeid med rapporter og utredningsarbeid. Vi slipper å skjære ned, sier Kleveland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Veldig god jobb

Kleveland fikk tirsdag overbrakt den gode nyheten av Inga Marte Thorkildsen (SV) og Per Olaf Lundteigen (Sp), begge medlemmer i Finanskomiteen på Stortinget.

– Dyreveldferd er viktig, og vi mener Dyrevernalliansen gjør en veldig god jobb. Selv om SV og Sp ikke er enige i pelsdyrsaken, så møtes vi i en del diskusjoner som gjelder husdyrhold, blant annet. Vi trenger sterke organisasjoner som kan bidra til den offentlige debatten. SV har lenge ønsket å styrke Dyrevernalliansen, og de trengte 200.000 kroner ekstra for å opprettholde aktiviteten, sier Thorkildsen til ANB.

– Vi trenger en seriøs og kunnskapsrik dyrevernorganisasjon, og disse pengene er med på å legge til rette for det. Vi trenger økt fokus på dyrevelferd, og det gjør Dyrevernalliansen veldig godt, supplerer Lundteigen.

Meldte seg inn

Dyrevernalliansen har per i dag 4.200 medlemmer.

– La meg bli nummer 4.201, sa Thorkildsen spontant under møtet. (ANB)

.

Artikkeltags