Hard kamp om plassene i Oslo Ap

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Det er ventet knallhard kamp om de øverste plassene på Oslo Aps liste til stortingsvalget neste år. Oslo Aps nestleder, Karin Yrvin, lanseres som kandidat, og kan komme til å skyve Marit Nybakk eller britt Hildengh ut av Stortinget.

DEL

Det er Yrvins eget parilag, Universitetets Arbeiderpartilag (UA), som foreslår henne.

– Karin Yrvin er det eneste navnet vi har spilt inn nå. Vi ønsker henne på en sikker plass, sier nestlederen i UA, Karin Hjermundrud til Dagsavisen.

Og legger til at med sikker plass menes en av de fire øverste.

– Dette er veldig, veldig hyggelig, sier Yrvin og bekrefter at hun er kandidat.

Nominasjonen i Oslo Ap ligger an til å bli en tøff kamp. I dag har partiet fire representanter på Tinget: Jens Stoltenberg, Marit Nybakk, Bjørgulv Froyn og Britt Hildeng. Ved valget neste år kan partiet muligens håpe på å få inn fem eller seks – delvis fordi 2001-valget var historisk katastrofalt, og delvis fordi det skal velges flere representanter fra Oslo enn sist.

Av Oslo Aps fire representanter har bare Froyn trukket seg frivillig. Hans plass blir trolig overtatt av fylkesleder Jan Bøhler. At partileder Jens Stoltenberg får førsteplassen, er en selvfølge.

Dermed er det de to kvinnene Marit Nybakk og Britt Hildeng som sitter mest utsatt før nominasjonen.

Nybakk regnes som tilhørende høyresiden i Oslo Ap, i likhet med Karin Yrvin. Britt Hildeng tilhører venstresiden. Nybakk har sittet på Stortinget siden 1986, Hildeng siden 1997. I tillegg til Yrvin nevnes Saera Khan, som sto på 6. plass ved forrige valg, som en høyaktuell kandidat.

Artikkeltags