– Arbeidsfolk skal behandles skikkelig

Ap-leder Jonas Gahr Støre var hovedtaler under 1.mai arrangementet på  Youngstorget i Oslo mandag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre var hovedtaler under 1.mai arrangementet på Youngstorget i Oslo mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre lover politikk for et anstendig og organisert arbeidsliv.

DEL

– Arbeidsfolk skal behandles skikkelig i Norge, sa Ap-lederen i sin 1. mai-tale. Arbeiderpartiet skal ta denne kampen, sammen med fagbevegelsen, var beskjeden fra Ap-lederen.

Støre karakteriserte høstens valg som et veivalg og et verdivalg, der alternativene er en fortsatt Høyre/Frp-regjering eller en Ap-ledet regjering.

Løsarbeidere

Støre lover å bekjempe sosial dumping og uverdige arbeidskontrakter.

– Før kalte vi det løsarbeidersamfunnet. Dit skal vi ikke tilbake. Noe av det første Arbeiderpartiet vil gjøre i regjering er å forby disse kontraktene ved lov, sa Støre.

Det andre han vil gjøre, er å styrke arbeidsfolks rettigheter. For to år siden innførte Høyre/Frp-regjeringen en generell adgang til midlertidige ansettelser.

– Det mest midlertidige ved denne lovendringen er loven selv, sa Ap-lederen.

Organisering

Videre vil en Ap-ledet regjering bidra til at flere organiserer seg.

–Det er en nøkkel til et godt arbeidsliv. Og det er igjen nøkkelen til et godt samfunnsliv. Det er ikke noe vi kan vedta på Stortinget. Men vi kan bidra, investere sammen for å bevare den norske arbeidslivsmodellen.  Derfor vil vi doble fradraget du får for å være fagorganisert, lovet Støre.

– Det er å investere sammen, for å bevare den norske arbeidslivsmodellen, selve bærebjelken i det norske samfunnet, sa Ap-lederen. (ANB)

Artikkeltags