De rødgrønne krangler om barnetrygd

Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken kan få utfordringer med et eventuelt regjeringssamarbeid dersom de ikke blir enige om barnetrygd.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken kan få utfordringer med et eventuelt regjeringssamarbeid dersom de ikke blir enige om barnetrygd. Foto:

Av

Ap bør endre holdning hvis de ønsker regjeringssamarbeid, mener SV-leder Audun Lysbakken.

DEL

– Det er ikke aktuelt for oss å gå inn i en regjering som ikke vil gjøre det vi vet virker mot fattigdom, sier Lysbakken til Klassekampen.

De siste ukene har Ap foreslått å stanse økningen i barnetrygden som KrF nylig fikk vedtatt. Partiet har også stemt mot SV og Rødts forslag om å ta barnetrygden ut av inntektsberegningen ved søknad om sosialhjelp.

– I dag får alle barnetrygd, bortsett fra de 50.000 fattigste barna. Det er uforståelig og usolidarisk at Ap ikke støtter et oppgjør med det, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) sier at det å heve barnetrygden så mye at det monner mot fattigdom, vil medføre høyere kostnader enn det noen partier er villig til å gå inn for.

– Vi mener det finnes mer treffsikre universelle ordninger, sier hun. (ANB-NTB)

Artikkeltags