– De vil fortsatt selge Norge

Jonas Gahr Støre gikk til knallhardt angrep på regjeringen under sin åpningstale til Arbeiderpartiets landsmøte.

Jonas Gahr Støre gikk til knallhardt angrep på regjeringen under sin åpningstale til Arbeiderpartiets landsmøte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre med kraftig angrep på regjeringens salg av natur og industri.

DEL

– Arbeidsløsheten har gått opp, veksten i nye jobber har gått ned. Antall uføre har gått opp, andelen folk i jobb har gått ned. Andelen unge uføre har gått opp, andelen unge i jobb har gått ned. Underskuddet på statsbudsjettet har gått opp, bærekraften har gått ned.

Slik åpnet Ap-leder Jonas Gahr Støre Arbeiderpartiets landsmøte torsdag formiddag, til stormende jubel fra sine egne. I sin åpningstale gikk han blant annet til knallhardt angrep på Høyre og Fremskrittspartiets fire år i regjering.

– Valget til høsten er et veivalg, men også et verdivalg. På den ene siden Frp og Høyre som øker forskjellene, og som i beste fall ikke vil «politisere» forskjeller. På den andre siden vår bevegelse som er dypt urolige over at sprekkene også i vårt land får vokse til dype kløfter, sa han.

Salg av Norge

Støre uttrykte også sterk bekymring for det han mener er et storstilt salg av naturressurser og industri de siste årene.

– Frp og Høyre vil fortsatt selge Norge. De vil selge fiskekvoter, de vil selge vannkraft, de vil selge jord og skog, de vil selge viktig norsk industri. Selge oss ned i Telenor, Kongsberg-gruppen og Statskog. Eller som Høyre har programfestet – delprivatisere statskraft, sa Støre og la til:

– Ja, Høyre er så ivrige på å selge unna verdier at det er dager jeg er redd for at de vil selge Kåre Willoch!

Ap-leder Jonas Gahr Støre under åpningen av landsmøtet torsdag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre under åpningen av landsmøtet torsdag. Foto:

Støre har en rekke ganger blitt anklaget fra opposisjonen for å ha et upresist og flytende språk. I sin tale kom Støre med et spark tilbake til regjeringspartienes språk da han snakket om sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

– Dette er et samfunnsproblem. For å si det så man skjønner det i Høyre: Det må politiseres! Ellers blir vi mindre robustifiserte, sa Støre.

Utelukket SV

Til slutt i talen sin oppsummerte han hva valget til høsten står mellom.

– Valget 11. september handler om hva slags Norge vi vil ha. Det står mellom to tydelige alternativer. Et Norge der høyrepartiene styrer i fire nye år, eller et Norge der Ap og sentrum tar ansvar sammen, sa Støre. 

Han kan dermed ha utelatt SV som mulig regjeringspartner etter valget til høsten.  (ANB)

Høyre er så ivrige på å selge unna verdier at det er dager jeg er redd for at de vil selge Kåre Willoch!

Jonas Gahr Støre, Ap-leder

Artikkeltags