Folket vil fortsatt ha polet

80 prosent av de spurte i en ny undersøkelse er enige i at dagens ordning med vinmonopol bør bestå.

80 prosent av de spurte i en ny undersøkelse er enige i at dagens ordning med vinmonopol bør bestå. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Åtte av ti er enige i at dagens ordning med vinmonopol bør bestå.

DEL

Det er overveldende støtte i befolkningen for å fortsette med Vinmonopolordningen, alkoholreklameforbudet og 20-årsgrensen for å få kjøpe sprit her i landet.

Det kommer fram i en undersøkelse Sentio Research har gjort på oppdrag fra Actis.

– Tallene viser at en oppmyking av alkoholpolitikken slik Frp tar til orde for i sitt programforslag, ikke har støtte i befolkningen, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis til Vårt Land.

I undersøkelsen svarer 80 prosent at de er enige i at dagens ordning med vinmonopol bør bestå. Hele 82 prosent vil beholde alkoholreklameforbudet, og 87 prosent vil holde på 20-årsgrensen for å få kjøpe sprit.

Morten Wold, Frp.

Morten Wold, Frp. Foto:

Gerhardsen mener dette viser at befolkningen har forståelse for alkohol som et samfunnsproblem og at man ønsker en politikk som har ansvarlighet som mål.

Frps programkomité går blant annet inn for å senke aldersgrensen på kjøp av sprit til 18 år, vil oppheve ordningen med monopol på omsetning av alkoholholdige drikker og vil gjøre alkohol billigere og mer tilgjengelig.

Frps medlem i helse- og omsorgskomiteen, Morten Wold, mener man ville fått andre svar om man hadde spurt annerledes. Han understreker også at Frp står for en ansvarlig alkoholpolitikk og ikke ønsker fullstendig frislipp av alkohol i Norge. (ANB-NTB)

Artikkeltags