Høyre klart størst på ny måling

Venstre-leder Trine Skei Grande har foreløpig tjent på å gå inn i Erna Solbergs regjering.

Venstre-leder Trine Skei Grande har foreløpig tjent på å gå inn i Erna Solbergs regjering. Foto:

Av

Høyre er fortsatt landets klart største parti til tross for en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng til 29,1 prosent i februarmålingen TNS har laget for TV 2.

DEL

Oppslutningen er langt over valgresultatet på 25 prosent. Målingen viser også at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre ville fått 87 mandater og flertall på Stortinget dersom det var valg i dag. Dermed klarer de seg uten KrF som faller under sperregrensen med en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng til 3,8 prosent.

Tre uker at Venstre gikk inn i Erna Solbergs regjering sammen med Høyre og Fremskrittspartiet går partiet fram med 1,5 prosentpoeng til 5,8 prosent.

– Jeg håper det betyr at folk ser at Venstre er villig til å ta ansvar, sier partileder Trine Skei Grande (V).

Arbeiderpartiet henter seg litt inn igjen etter gallupsjokket i januar. Kun én gang siden 1964 hadde Kantar TNS målt lavere oppslutning enn 19,4 prosent. I februar henter partiet tilbake noe av det tapte med en fremgang på 4,2 prosentpoeng til 23,6 prosent.

Fremskrittspartiet går mest tilbake på februarmålingen til 12 prosent (-2,8).

SV går tilbake med 2,3 prosentpoeng til 6,3 prosent. Senterpartiet får 11,2 prosent (+ 0,3), mens Rødt får 3,6 prosent (+ 0,6), noe som gjør partiet større enn MDG som er nede på 3,4 prosent, en framgang på 0,8 prosentpoeng.

Målingen er laget av Kantar TNS for TV 2 mellom 29. januar og 5. februar. Feilmarginen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng og størst for de største partiene. (ANB-NTB)

Artikkeltags