KrF-veteran advarer mot å samarbeide med Ap

KrF-veteran Hans Olav Syversen vil heller samarbeide med Fremskrittspartiet enn med Arbeiderpartiet.

KrF-veteran Hans Olav Syversen vil heller samarbeide med Fremskrittspartiet enn med Arbeiderpartiet. Foto:

Av

Tidligere parlamentarisk leder og finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, advarer partiet mot å kaste Erna Solberg (H) som statsminister.

DEL

Avstanden i grunnsynet på samfunnet er for stor mellom KrF og Ap, mener Syversen. KrF snakker om et velferdssamfunn, mens Arbeiderpartiet snakker om velferdsstaten, resonnerer han overfor Dagens Næringsliv.

I tillegg må en regjering med Ap, KrF og Senterpartiet søke støtte fra SV – noe som ifølge Syversen gir store utfordringer.

– De fleste jeg treffer skjønner ikke hvorfor Solberg fortjener å kastes nå, sier Syversen. Etter 12 år som stortingsrepresentant mistet han plassen i fjor.

Et ekstraordinært landsmøte i KrF skal fredag 2. november avgjøre KrFs veivalg. Partileder Knut Arild Hareide ønsker å ta partiet inn i regjering med Ap og Sp, nestlederne vil prøve med Høyre, Frp og Venstre.

Syversen sier at nestledernes linje er den minst dramatiske.

– Hvis KrF da ikke er komfortable med det vi oppnår av politisk gjennomslag, kan vi gå tilbake til dagens situasjon, men forhåpentlig med klarere prioriteringer om hva vi skal få ut av vippeposisjonen, sier han. (ANB-NTB)

Artikkeltags