Nå er Venstre blitt forbigått av Rødt

Det stormer rundt kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande om dagen.

Det stormer rundt kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande om dagen. Foto:

Av

Regjeringspartiet Venstre kryper nok en gang under sperregrensen på ny måling.

DEL

Med en oppslutning på 3,4 prosent i målingen Respons Analyse har utført for VG , ville Venstre tapt seks av åtte stortingsrepresentanter dersom det var valg i dag. Oppslutningen for Rødt er på 3,9 prosent.

Strid i toppen

Det er fjerde gang partiet havner under grensen på VG-barometeret siden juni. Venstre har utfordringer på flere fronter etter avsløringene om striden mellom Venstre-toppene Trine Skei Grande og Abid Raja.

Tilliten mellom de to beskrives som «farlig lav». Partilederens nedsabling av sin egen budsjettforhandler i en telefonsamtale med Høyres forhandler Henrik Asheim har vekket oppsikt.

Grande selv var ikke tilgjengelig for en kommentar, men stortingsrepresentant Guri Melby er ikke fornøyd med målingen.

– Vi er fornøyd med gjennomslaget i det borgerlige samarbeidet, men vi har en større jobb å gjøre med å vise mer av dette fram og bygge tillit hos velgerne, sier hun.

Ingen mirakelkur

– Dette viser at det å gå inn i dagens regjering ikke er en mirakelkur for Venstre, sier SV-leder Audun Lysbakken, som har flere grunner til å juble over målingen.

SV får 8,8 prosent i desember, en oppgang på 2,8 prosentpoeng fra november.

– Dette er råsterke tall for oss, som er inspirerende før et nytt valgår, sier Lysbakken.

Oppslutning for de øvrige partiene: Ap: 26,0 (-2,4), Høyre: 25,7 (+0,8), Frp: 13,5 (+0,7), Sp: 10,5 (+0,2), KrF: 4,1 (-0,1), Rødt: 3,9 (0,0) og MDG 2,4 (-0,5). (ANB-NTB)

Artikkeltags