Sier nei til regioner

57 prosent av befolkningen ønsker ikke nye regioner og sier nei til sammenslåing med nabofylker, viser en ny meningsmåling.

57 prosent av befolkningen ønsker ikke nye regioner og sier nei til sammenslåing med nabofylker, viser en ny meningsmåling. Foto:

Av

Nå håper Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at Stortinget tar til vettet.

DEL

57 prosent av befolkningen ønsker ikke nye regioner og sier nei til sammenslåing med nabofylker, viser en ny meningsmåling.

Hastverk

Kun 35 prosent er for sammenslåing, viser målingen som Sentio har utført for Klassekampen.

Stortinget har bestemt at landets 19 fylker skal slås sammen til om lag ti nye regioner. Så langt har kun seks fylkesting sagt ja til å slås sammen. Disse er Nord- og Sør-Trøndelag, Aust- og Vest-Agder og Hordaland med Sogn og Fjordane. En frivillig reform ville dermed ført til en reduksjon fra 19 til 16 fylker.

– Denne reformen er fullstendig uansvarlig. Den er verken utredet eller gjennomtenkt, men hastet igjennom uten at folk helt har fått det med seg, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Ikke overrasket

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum håper Stortinget legger bort det han kaller et sentraliseringshysteri.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum håper Stortinget legger bort det han kaller et sentraliseringshysteri. Foto:

Helge Andre Njåstad (Frp), leder av Stortingets kommunalkomité, sier han ikke er overrasket over motstanden blant folket.

– Jeg tror ikke folk er så engasjert i fylkeskommunen. Dermed lander mange på at det er greit å ha det som man har det, sier han.

Njåstad sier han ikke er negativ til å tvinge gjennom reformen, om støttepartiene KrF og Venstre er innstilt på å lande den i løpet av våren. (ANB-NTB)

Artikkeltags