– Støre møter seg selv i døra

Høyres Nikolai Astrup mener Ap-leder Jonas Gahr Støres tale til landsmøtet ikke var så mye å bli klok av.

Høyres Nikolai Astrup mener Ap-leder Jonas Gahr Støres tale til landsmøtet ikke var så mye å bli klok av. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Høyre fnyser av Ap-lederens påstand om at regjeringen vil selge Norge.

DEL

I sin tale til Aps landsmøte torsdag sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at «Høyre påstår at de tror på Norge den ene dagen - og så vil de selge Norge den neste. Det står ikke til troende». Kritikken preller av på stortingsrepresentant Nikolai Astrup i Høyre.

– Ap er mot salg i opposisjon. I posisjon er det ingen som har solgt og privatisert mer. Det var Gahr Støre selv med på da han var stabssjef på Statsministerens kontor under Stoltenbergs første regjering som blant annet solgte ut Statoil, DNB og Telenor, sier Astrup til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Salg av Willoch

Støre gikk langt i sin kritikk av at regjeringen fortsatt vil selge Norge og brukte salg av fiskekvoter, vannkraft, jord og skog og viktig norsk industri som eksempler.

– De vil selge oss ned i Telenor, Kongsberg-gruppen og Statskog. Selge Flytoget. Eller som Høyre har programfestet: Delprivatisere Statskraft. Ja Høyre er så ivrige på å selge unna verdier at det er dager jeg er redd for at de vil selge Kåre Willoch, sa Støre.

– Det er ille å møte seg selv i døren, men det er enda verre å ikke kjenne seg selv igjen, lyder tilsvaret fra Astrup.

Fikk få svar

Høyre-politikeren ramser opp det han mener Ap er motstander av: Det statlige selskapet Nye Veier, som bygger veier raskere og billigere, jernbanereformen som gir et bedre tilbud til de reisende, fritt behandlingsvalg og dermed forbeholde retten til å velge privat behandling til dem som har mest fra før.

– Ap vil øke skattene når næringslivet står i en sårbar oppgang etter det kraftigste oljeprisfallet på flere tiår. Det er enkelt å være mot, men hva er Arbeiderpartiets løsninger? Det fikk vi veldig få svar på, mener Astrup.

Det er ille å møte seg selv i døren, men det er enda verre å ikke kjenne seg selv igjen.

Nikolai Astrup, stortingsrepresentant (H)

Dreier mot Venstre

Ap-leder Jonas Gahr Støre etter sin  landsmøtetale torsdag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre etter sin landsmøtetale torsdag. Foto:

Astrup synes Ap-lederen i sin landsmøtetale var tydelig på hva Arbeiderpartiet er imot, men han tror ikke velgerne ble særlig mye klokere på hva partiet er for.

– Støre var tydelig på at han vil reversere mye av regjeringens politikk, men problemet hans er at regjeringens politikk virker, sier Høyre-politikeren, og legger til at pilene peker i riktig retning.

– Norske elever lærer mer. Den økonomiske veksten er på vei opp, ledigheten er på vei ned. Færre står i helsekø og ventetiden er redusert. Velferdstilbudene er blitt bedre samtidig som skatten for bedriftene og lønnsmottakere er redusert. Da er det oppsiktsvekkende at Gahr Støre tar til orde for en kraftig venstredreining i sin landsmøtetale, mener Nikolai Astrup. (ANB) 

Artikkeltags