SV-Audun roser Willoch

SV-leder Audun Lysbakken roser Kåre Willoch for hans utspill om barnetrygden.

SV-leder Audun Lysbakken roser Kåre Willoch for hans utspill om barnetrygden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kåre Willoch får støtte fra politiske motstandere etter sitt utspill om barnetrygd.

DEL

– Kåre Willoch har skjønt det som altfor mange av dagens politikere ikke har skjønt: Barnetrygden er en genial ordning hvis vi vil ha små forskjeller og slåss mot barnefattigdom, sier SV-leder Audun Lysbakken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tidligere denne uka kom det fram at partiveteran og tidligere statsminister for Høyre, Kåre Willoch (88), blander seg inn i barnetrygd-striden i Høyre. Partiets programkomité er delt på midten om barnetrygden bør videreføres eller erstattes av gratis barnehage og SFO.

Da tok Willoch kontakt med Høyres stortingsgruppe, og leverte et varmt forsvar for barnetrygden.

– Det vil være svært uheldig om vi får et system der barnefamilier og andre familier uten barn får samme sum av skatt og trygd. Det er usosialt og uakseptabelt, sa Willoch til ANB.

Omfordelende ordning

– Willoch peker helt riktig på at en universell barnetrygd er omfordelende, og er den mest ubyråkratiske ordningen. I tillegg vet vi at barnetrygden sannsynligvis er det beste virkemiddelet vi har for å skape en bedre hverdag for fattige familier, rett og slett fordi den øker inntektene uten å svekke lønnsomheten ved å ta seg jobb, fordi man får beholde pengene uansett, sier Lysbakken.

Han og SV mener man i tillegg bør styrke barnetrygden. Den må prisjusteres, og ytterligere styrkes for enslige forsørgere og familier med mange barn.

Kåre Willoch.

Kåre Willoch. Foto:

– For de fattigste barnefamiliene er barnetrygden viktig. Hvis du ikke vil at flere barn skal vokse opp i fattigdom, må du være villig til å øke barnetrygden, sier Lysbakken.

Stridstema i Høyre

Programkomiteen i Høyre er delt på midten i spørsmålet om barnetrygden skal videreføres, eller erstattes av gratis barnehage og SFO. Komitéleder Torbjørn Røe Isaksens dobbeltstemme gjør at de foreløpig går inn for å beholde ordningen. Lysbakken vil også rose kunnskapsministeren.

– Den rosen skal alle som tar kampen for barnetrygden få. Så får vi se om Torbjørn er enig med Willoch og meg også når det gjelder behovet for at barnetrygden må økes, sier han. (ANB)

Kåre Willoch har skjønt det som altfor mange av dagens politikere ikke har skjønt.

Audun Lysbakken, SV-leder

Artikkeltags