– Vet ikke om vi kommer i havn med Venstre

Statsminister Erna Solberg holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag.

Statsminister Erna Solberg holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag. Foto:

Av

Det gjenstår å se om regjeringsforhandlingene med Venstre kommer i havn, sier statsminister Erna Solberg (H).

DEL

Forhandlingene vil foregå på hemmelig sted og starter rett over nyttår, opplyste Solberg da hun holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag.

Statsministeren var nøye med å dempe forventningene:

– Om vi i det hele tatt kommer i havn, vet vi ikke. Det gjenstår å se. Det er mange store og vanskelige saker som står foran oss, sa hun.

  • Les denne kommentaren: Rødgrønn samling

På spørsmål fra NTB utdypet statsministeren med å peke på avgiftssiden av det grønne skiftet og flyktning- og asylpolitikken som spesielt utfordrende saker.

– Det er jo sånn at alt henger sammen med alt, og det er balansen som avgjør om man går inn i regjering og lager et trepartisamarbeid. Noe av utfordringen er hvordan du lager et statsbudsjett med avgifter som fører til atferdsendringer, sa Solberg.

Når regjeringspartiene setter seg ned med Venstre for å diskutere om sentrumspartiet skal inn i regjering, er det ifølge Solberg et resultat av at de tre partiene har snakket godt sammen så langt.

Forhandlingene vil ta den tiden som trengs – med en bred og ny regjeringsplattform som det endelige målet.

– Det som er bra med samtalene vi har hatt, er at vi er enige om hovedutfordringene, nemlig hvordan vi skaper nye jobber, sier Solberg.

Statsministeren valgte imidlertid å være taus om hvor det skal forhandles:

– Det er blant annet av sikkerhetsmessige grunner, sa hun.

KrF – som i forrige periode hadde en samarbeidsavtale med Høyre og Frp sammen med Venstre – valgte etter kort tid å forlate det som i høst er blitt omtalt som sonderinger. Solberg er åpen for at KrF kan ombestemme seg:

– Døren til KrF vil stå åpen, sier hun. (ANB-NTB)

Artikkeltags