Kompromiss om spilleautomater

Kulturminister Trond Giske sier at han er glad for kompromisset som landsmøtet samlet seg om.

Kulturminister Trond Giske sier at han er glad for kompromisset som landsmøtet samlet seg om. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Landsmøtet i Arbeiderpartiet samlet seg søndag om et kompromiss i striden om spilleautomatene som regjeringen vil utplassere i landets kommuner.

DEL

Kompromisset innebærer at det etableres en årlig konsultasjonsordning mellom Norsk Tipping og KS om følgene av spilleautomatreformen. Arbeiderpartiet går også inn for at Lotteritilsynet samarbeider med kommunene og sørger for at spill ikke skaper sosiale problemer.

Rundt 100 norske kommuner har vedtatt å bli automatfrie, men spilleautomatreformen gjør dette umulig.

– En styrke

Helga Pedersen, som ledet redaksjonskomiteen som behandlet saken, betegnet engasjementet mot spilleavhengighet som sterkt og solidarisk.

– Det er en styrke at vi står sammen om dette. Vi skal føre en sosial ansvarlig spillpolitikk, sa Pedersen.

Hun berømmet særlig Telemark og Rogaland Ap for viljen til å finne fram til et kompromiss.

Over 50 Ap-ordførere hadde før landsmøtet startet, skrevet under et opprop mot kulturminister Trond Giskes automatpolitikk. Oppropet krever at kommunene selv skal bestemme om de vil plassere ut spilleautomater eller ikke.

Giske understreket på landsmøtet torsdag at det kun vil bli plassert ut «snille automater» i landets kommuner og at alle automatene til Norsk Tipping skal godkjennes av Kulturdepartementet og Lotteritilsynet.

Pengene fra spilleautomatene skal gå til frivillige organisasjoner som driver humanitært arbeid.

Glad Giske

Kulturminister Trond Giske sier til NTB at han er glad for kompromisset som landsmøtet samlet seg om.

– Dette kan jeg meget godt leve med. Styrken i automatreformen er at vi får en nasjonal politikk når det gjelder spilleautomater, sier Giske.

– Vi skal ikke ha ett eneste spill i en eneste kommune som skaper de samme problemene som de gamle automatene gjorde. Det handler mer om hva slags spill du tilbyr enn hvor mange automater som plasseres ut, legger han til.

Totalt har rundt 200 ordførere fra alle partier har skrevet under på protestlisten som Drammens ordfører Tore Opdal Hansen (H) tok initiativet til. (ANB-NTB)

Artikkeltags