Krever alle ut av Irak

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

AUF og Sosialistisk Ungdom legger press på sine partifeller i regjeringsforhandlingene. Alle norske soldater må ut av Irak umiddelbart, krever de.

DEL

Også RVs ungdomsparti, Rød Ungdom, slutter opp om kravet. Bakgrunnen er at selv om de rød-grønne partiene har lovet å trekke norske styrker ut, er det uenighet om de norske soldatene som er i Irak under NATO-kommando.

– Norge skal våge å trekke alle styrker helt ut. Det ble lovet i valgkampen, og det løftet må alle de tre partiene som nå forhandler stå ved, sier AUF-leder Gry Larsen til Dagsavisen. Rød Ungdoms Bjørnar Moxnes mener det drives feilinformasjon om konsekvensen av å si nei til at norske NATO-soldater skal delta i Irak.

– Det er blitt hevdet at Norge eventuelt ville være første NATO-land som stiller krav om at våre soldater ikke skal kunne brukes i Irak. Det er selvsagt feil - både Spania og Tyskland har gjort det samme, sier Moxnes.

Derfor bør norske soldater hentes hjem så fort det er praktisk mulig, mener de tre.

– Dette handler ikke om store troppeforflytninger, men om å vise at vi ikke vil bidra og støtte en krig vi faktisk er imot, sier Audun Herning, leder i Sosialistisk Ungdom.

Artikkeltags