Hareides trumfkort

Knut Arild Hareide begynte valgkampen hos sine egne.

Knut Arild Hareide begynte valgkampen hos sine egne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndagsstengte butikker blir et trumfkort når KrF skal forhandle om posisjoner etter valget.

DEL

– Jeg utelukker absolutt ikke at det blir et tema i eventuelle forhandlinger ved ordførervalg. Men det kommer ingen ordre fra meg. Det er lokalpolitikerne i KrF som selv må bestemme det, sier partileder Knut Arild Hareide til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det er et voldsomt engasjement rundt denne saken. Mange forstår ikke hvorfor regjeringen må presse gjennom en sak som går i helt gal retning, legger han til.

Startet valgkampen

Knut Arild Hareide startet valgkampen nærmest hos sine egne på første dag av Arendalsuka.

Han innrømmer at partiet måtte endre valgkampstrategien i siste liten.

- Vi hadde håpet vi kunne slippe akkurat det, men så oss nødt til å gjøre noe. Det var meningen at oppvekst og eldre skulle være våre hovedsaker. Det blir i stedet oppvekst, eldre og søndagsåpne butikker, sier Hareide.

Stoler på Venstre

Hareide røper at søndagsåpne butikker allerede var tema under samarbeidsforhandlingene i Nydalen.

– Vi prøvde å få spørsmålet avklart i Nydalen, men det fikk vi ikke til. Men jeg opplever at saken var viktigere for Høyre og Frp i 2013 enn den er i dag. Vi har styrket våre kort betydelig gjennom debatten som har gått de to siste årene, mener Hareide.

– Venstre er tydelig på at de bare kan støtte én modell, at det dermed blir opp til kommunene selv å avgjøre spørsmålet. Derfor må vi løfte saken inn i lokalvalget. Det blir en av de sakene som jeg tror kommer til å engasjere og som alle kan forholde seg til, mener Hareide.

Det som overrasker KrF-lederen mest, er hvordan regjeringen står på forslaget om å åpne butikkdørene på søndager uten noen som helst form for konsekvensanalyse.

– De vil altså gjennomføre noe de ikke har utredet. Vi ønsker at søndagen fortsatt skal være butikkfri. Det er denne valgkampen som i realiteten vil avgjøre dette spørsmålet, mener Knut Arild Hareide. (ANB).

Artikkeltags