Sp vil fjerne au pair-ordningen

Marit Arnstad (Sp), her flankert av Ap-leder Jonas Gahr Støre og De Grønnes Rasmus Hansson, håper på politisk støtte for et forslag om å avvikle au pair-ordningen.

Marit Arnstad (Sp), her flankert av Ap-leder Jonas Gahr Støre og De Grønnes Rasmus Hansson, håper på politisk støtte for et forslag om å avvikle au pair-ordningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Au pair-ordningen er ødelagt og bør avvikles.

DEL

Det mener Senterpartiets Marit Arnstad.

- Hvis bemidlede familier i Norge ønsker seg hushjelp, så får de være ærlige på det og betale den prisen det koster. Au pair-ordningen har utviklet seg til en ordning der man henter billig arbeidskraft til Norge, og da synes jeg den bør avvikles, sier Sps parlamentariske leder til Dagsavisen.

Arnstad varsler at Sp vil legge fram et forslag om forbud mot ordningen når Stortinget åpner igjen til høsten. Hun håper nå at flere partier vil stille seg bak forslaget.

- Vi registrerer at fagbevegelsen er kritisk til ordningen, og mener det bør være håp om at vi kan få støtte fra andre partier. Uansett vil det være fornuftig med en debatt om dette i Stortinget, sier Arnstad. (ANB-NTB)

Artikkeltags