NHO er skuffet

NHO-sjef John G. Bernander.

NHO-sjef John G. Bernander. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

NHO er skuffet over at regjeringen har utsatt en konsekvensutredning for oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

DEL

Det sier administrerende direktør John G. Bernander.

Han mener kunnskap er forutsetningen for gode beslutninger og at regjeringen har fratatt seg selv et viktig verktøy for å vurdere hvordan vi skal forvalte naturressursene utenfor Lofoten og Vesterålen når konsekvensutredningen nå er droppet.

– Må ikke bli en brems

Bernander sier beslutningen kan få store konsekvenser for næringsutviklingen i Nord-Norge.

– Landsdelen har store muligheter til å videreutvikle sitt næringsliv hvis betingelsene er til stede. Utsettelsen av konsekvensutredningen må derfor ikke bli en brems i det videre arbeid med å skape verdier i nord, sier NHO-lederen.

Han forventer at regjeringen nå setter av både ressurser og tid til det som er en viktig bidragsyter til å sikre velferdsstaten. Noe annet mener han vil forsterke usikkerhet og uforutsigbarhet for næringslivets rolle som olje- og gasseksportør.

– Kan ikke erstatte

NHO-lederen er tilfreds med at regjeringen åpner nye områder utenfor Nordland og Finnmark som vil gi økt aktivitet på kort sikt.

– Riktig håndtert og raskt satt i gang vil vi kunne få til den fremgangen som hindrer at kompetansemiljøene forvitrer, sier Bernander.

Han mener også at det er positivt når det nå skal settes fart i kunnskapsinnhenting fra Barentshavet. Det vil kreve ytterligere utvikling av den meget avanserte teknologien som norske olje- og gassleverandører benytter for å skaffe seg oppdrag over hele verden.

– Men de nye områdene verken kan eller skal erstatte betydningen av Lofoten og Vesterålen, sier Bernander. (ANB-NTB)

Artikkeltags