Oppgitt over debatten

Kari Kjønaas Kjos støtter helseminister Bent Høie i reservasjonssaken.

Kari Kjønaas Kjos støtter helseminister Bent Høie i reservasjonssaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Frp-politiker mener mange ikke vet hva reservasjonsretten handler om.

DEL

Kun fem av de 152 kommunene som hittil har levert innspill til forslaget om reservasjonsrett for fastleger, er positive til ordningen.

De fem kommunene er Balsfjord, Forsand, Giske, Lyngdal og Samnanger. I tillegg er det noen kommuner som ikke tar stilling til ordningen, men understreker at spørsmålet om hvorvidt fastleger kan reservere seg mot å henvise til abort ikke bør avgjøres av hver enkelt kommune, skriver Vårt Land.

Høringsfristen for å komme med innspill til regjeringens forslag er 30. april.

Helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen mener høringsuttalelsene fra kommunene er et kraftig signal til regjeringen om at de bør tenke seg om en gang til.

Lederen av helsekomiteen på Stortinget, Kari Kjønaas Kjos (Frp), er imidlertid oppgitt over retningen debatten om reservasjonsretten har tatt. Hun mener mange ikke har satt seg nok inn i hva det handler om.

– Som leder av komiteen får jeg mange spørsmål fra folk som tror denne saken handler om noe helt annet enn det den faktisk gjør. Det er ikke en reservasjonsrett, det er ikke en omkamp om abortloven, det handler ikke om at kvinner ikke skal få resept på p-piller eller at leger skal kunne nekte gravide abort. Kvinner trenger heller ikke henvisning, de kan gå rett til sykehuset for abort, sier Kjos til avisen. (ANB-NTB)

Artikkeltags