Siv Jensen gjenvalgt

Mot tolv blanke stemmer ble Siv Jensen gjenvalgt som Fremskrittspartiets leder.

Mot tolv blanke stemmer ble Siv Jensen gjenvalgt som Fremskrittspartiets leder. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mot tolv blanke stemmer ble Siv Jensen gjenvalgt som Fremskrittspartiets leder under landsmøtet på Gardermoen søndag.

DEL

Det var ingen motkandidater mot Jensen som nå er valgt for en ny periode på to år. Av 231 stemmer totalt var tolv blanke.

Nestlederne Per Sandberg og Per Arne Olsen sto ikke på valg.

Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos mener Fremskrittspartiet kan framstå som et lite raust og hjertevarmt parti.

Søndag ble hun valgt inn i partiets sentralstyre for å rette opp dette inntrykket.

– Partiet synes ikke alltid å tenke med hjertet, og jeg savner synligheten av egenskaper som ærlighet, raushet og omtanke. For jeg vet at disse egenskapene finnes i partiet, sa Kjos i sin valgtale.

Kari Kjønaas Kjos er stortingsrepresentant og tidligere fylkesleder i Akershus Frp. Hun ledet partiets granskingsutvalg i forbindelse med Birkedal-saken, som kom med kraftig kritikk mot partiledelsen for håndteringen.

– Utad virket det som vi var ærlige og imøtekommende. Balansegangen er vanskelig i slike saker, men vi må ikke framstå som om vi ikke bryr oss, sier Kjos.

Inn i sentralstyret får Kjos følge av stortingsrepresentant Anders Anundsen og varaordfører i Bodø Tom Cato Karlsen. Totalt sto ni kandidater på valg til tre ledige plasser i sentralstyret.

Søndag ble det også klart at Fremskrittspartiet ikke stiller ultimatum om bompenger ved eventuelle regjeringsforhandlinger.

Et forslag fra Finnmark Frp om et ufravikelig nei til bompenger ved dannelsen av en eventuell borgerlig regjering ble kraftig moderert av redaksjonskomiteen under helgens landsmøte.

I stedet nøyde delegatene seg med å slå fast at Frps generelle motstand mot bompengefinansiert veibygging står ved lag.

Klimaskeptikerne i Frp fikk ikke gjennomslag for et resolusjonsforslag som sår kraftig tvil om menneskeskapte klimaendringer.

– Vi har allerede bekreftet gjennom vår virksomhet på Stortinget at vi har en alternativ politikk på dette området, sa redaksjonskomiteens leder Per Sandberg da han forklarte landsmøtet hvorfor forslaget fra Buskerud Frp ble innstilt avvist.

Partiets klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen støttet forslaget, som blant annet slår fast at klimakrisen er overdrevet.

– Sosialistene bruker klimahysteriet og ulike dommedagsbeskrivelser til å hente inn nye skatter og avgifter, sa Amundsen under landsmøtet søndag.

Hans forgjenger som klimapolitisk talsmann, Ketil Solvik-Olsen, advarte mot å gå bort fra partiets føre var-holdning. Lørdag slo han fast overfor VG Nett at å vedta den foreslåtte resolusjonen var «det dummeste partiet kan gjøre».

Resultatet av debatten ble et kompromiss, der forslaget oversendes partiets programkomité for videre behandling.

(ANB-NTB)

Artikkeltags