Tiltale drar ut

Rune Øygard (Ap).

Rune Øygard (Ap). Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tiltalespørsmålet mot Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) som er siktet for overgrep mot en jente, blir ikke ferdig før i februar eller mars.

DEL

Etterforskningen var ventet å bli ferdig på nyåret. Politiet antydet før jul at tiltalespørsmålet skulle bli avklart i januar eller februar. Nå ligger det an til et senere tidspunkt.

– Vi venter fortsatt på svar fra Kripos. Kripos lovet oss svar i løpet av januar, men vi har ikke fått noe ennå. Så fort vi får det, skal vi sette oss ned og ta eventuelle videre etterforskningsskritt. Deretter kan vi oversende saken til statsadvokaten i februar eller mars, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Arbeiderpartipolitikeren Rune Øygard har vært ordfører i Vågå i Oppland siden 1995. Han ble i fjor høst siktet for seksuelle overgrep mot en nå 16 år gammel jente. Hun hevder at ordføreren forgrep seg mot henne flere ganger i perioden fra 2009 til 2011. Øygard har vært sykmeldt nesten sammenhengende siden han ble siktet, men med en 20 prosents stilling i kommunen. (ANB-NTB)

Artikkeltags