Utfordrer regjeringen

Frps nestleder Per Arne Olsen terger regjeringen og vil bevilge mer penger til eldreomsorgen.

Frps nestleder Per Arne Olsen terger regjeringen og vil bevilge mer penger til eldreomsorgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frps nestleder Per Arne Olsen slår fast at partiet vil ha 650 millioner kroner mer enn regjeringen til eldreomsorgen i sitt alternative budsjett.

DEL

Regjeringen vil kutte 151 millioner kroner i investeringstilskudd til omsorgsboliger i sitt forslag til revidert statsbudsjett. Det rister man på hodet av i Frp, som avslører hvordan deres tilsvar vil se ut i partiets alternative reviderte statsbudsjett.

– Årsaken til regjeringens kutt er at kommunene ikke tør bygge mer, fordi de ikke har penger til drift. Vårt svar er å beholde tilskuddene, og samtidig bevilge 500 millioner øremerkede kroner mer til drift, slik at kommunene tør å realisere de mange prosjektene som er der, sier Frps nestleder Per Arne Olsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Står ikke i stil

– Kuttene i revidert står ikke i stil til regjeringens ønske om en verdig eldreomsorg. Frp vil derfor både satse på investeringstilskudd og øremerkede penger til drift, legger Olsen til.

Han understreker at bevilgningene må videreføres og trappes opp i budsjettet for 2013. Olsen er ikke i tvil om at det finnes mange prosjekter i eldreomsorgen som ikke blir bygget ut på grunn av manglende midler til drift.

– Med øremerkede midler til nettopp å drive nye omsorgsboliger og sykehjemsplasser videre, vil prosjektene blir ferdigstilt mye raskere, tror stortingsrepresentanten fra Vestfold.

– I stedet for å la eldreomsorgen bli drevet av finansdepartementet, burde den bli drevet av helsepolitikere og eldres behov, mener Olsen.

Dette ville fylkene fått

Slik fordeles antall millioner kroner per fylke med Frps ekstra 500 millioner til drift i eldreomsorgen:

Sogn og Fjordane: 14

Buskerud: 27

Akershus: 46

Østfold: 30

Vestfold: 25

Oslo: 51

Telemark: 21

Vest-Agder: 17

Aust-Agder: 11

Hedemark: 26

Oppland: 24

Rogaland: 36

Hordaland: 49

Møre og Romsdal: 30

Sør-Trøndelag: 29

Nord-Trøndelag: 15

Nordland: 28

Troms:15

Finmark: 6

(ANB)

Artikkeltags