Vil hindre oljeboring i nord

Ola Skaalvik Elvevold (21) fra Tromsø er ny leder for Natur og Ungdom.

Ola Skaalvik Elvevold (21) fra Tromsø er ny leder for Natur og Ungdom. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Søndag overtok Ola Skaalvik Elvevold (21) ledervervet i Natur og Ungdom. Tromsø-mannens mål er å hindre oljeboring i Nord.

DEL

– Denne saken representerer et veiskille. Heldigvis har jeg 7.000 ungdommer i ryggen. Natur og Ungdom er sterkere enn på lenge, og denne saken har vi tenkt å vinne, sier Ola Skaalvik Elvevold etter valget på NU-landsmøtet i Fredrikstad.

Landsmøtet har utpekt kampen for et oljefritt nord som hovedsatsing i 2010. I organisasjonens arbeidsprogram for året satses det også på kamp for en energirevolusjon, vern av viktige naturverdier og klimanøytrale byer.

– Fiaskoen i København legger større, ikke mindre press på rike land som Norge. Det haster å redusere klimagassutslippene, og 7.000 unge er klare til kamp mot dem som forurenser aller mest i Norge, sier NU-lederen.

I ryggen har han en kampklar organisasjon med det høyeste medlemstallet på 16 år.

Elvevold har vært nestleder de to årene Ingeborg Gjærum har sittet som leder, og med seg i ledertrioen får han Silje Lundberg (21) fra Harstad og Mari Winsents (19) fra Tønsberg som henholdsvis 1. og 2. nestleder. (ANB-NTB)

Artikkeltags