Derfor elsker vi fortsatt å feriere her

Den mest populære av kanariøyene er Gran Canaria. Her fra Puerto de Mogán.

Den mest populære av kanariøyene er Gran Canaria. Her fra Puerto de Mogán. Foto:

Av

470.000 nordmenn ferierte på Kanariøyene i fjor. Det gode klimaet er hovedårsaken til det, ifølge en fersk undersøkelse.

DEL

Det gode klimaet troner øverst på listen over grunner til at vi velger å reise til Kanariøyene. Den avslappede atmosfæren, strendene, et bra prisnivå og at det er et barnevennlig reisemål følger hakk i hæl. I tillegg sier mange at de føler seg trygge der og at det er enkelt å reise dit.

Og ikke bare elsker vi nordmenn disse spanske ferieøyene, vi tilbringer også mer tid der enn andre turister. Nærmere bestemt 12 dager, som er 3 dager lenger enn gjennomsnittet.

Nordmenn legger også igjen mer penger enn andre når vi ferierer på Kanariøyene, faktisk i overkant av 20 prosent mer enn gjennomsnittsturisten.

Undersøkelsen viser at det først og fremst er restaurantbesøk, taxi og mat vi bruker penger på. Dessuten er nordmenn blant de mest aktive turistene.

– Norske turister vet at kanariøyene har mye mer å by på enn bare strand og sol. Mange reiser dit for å trene, sykle, gå i fjellet, spille golf og så videre. Naturen inviterer til aktiv ferie, og det er noe som tiltaler nordmenn flest, sier Siri Røhr-Staff. Hun er informasjonssjef i Ving.

Den mest populære av øyene er selvsagt Gran Canaria, som alene tok imot 288.000 norske turister i 2017.

(ANB)

Artikkeltags