Lei av OL? Dette kan du også gjøre i Sør-Korea!

Er du interessert i hvordan framtiden ser ut, kan du få en sniktitt ved å besøke Dongdaemun Design Plaza i Seoul.

Er du interessert i hvordan framtiden ser ut, kan du få en sniktitt ved å besøke Dongdaemun Design Plaza i Seoul. Foto:

Av

Mange nordmenn skal til Sør-Korea under OL. Men landet har mer enn edelt metall å by på.

DEL

Sportsinteresserte nordmenn øker interessen for reiser til Sør-Korea, faktisk så mye som 285 prosent sammenliknet med februar i fjor. Det viser nye tall fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no.

– Kombinasjonen av reise og sport gir tydelige utslag når vinter-OL arrangeres i Sør-Korea. Selv om det er en lang flyreise, ser ikke det ut til å legge en demper på interessen. Norge er faktisk det landet vi har sett på der antall søk til Sør-Korea har økt definitivt mest. Det sier Line Schjelde, talsperson for momondo i Norge.

Til tross for høy etterspørsel etter flybilletter til Sør-Korea, er det fortsatt mulig å sikre seg en tur til overkommelige priser. Du må ut med i underkant av 6.000 kroner for reise tur-retur i den perioden OL arrangeres.

Det er selvsagt det sportslige som står i sentrum for dem som tar turen til Pyeongchang under OL. Men det er også andre aktiviteter man kan bedrive når man ikke ser på lekene:

* Selv om man verken er vegetarianer eller veganer, bør man smake såkalt tempelmat når man er i Sør-Korea. Rettene serveres i de fleste buddhistiske templer, og er tilberedt helt uten kjøtt og uten bruk av kjemikalier. Selv sterke grønnsaker som løk og hvitløk utelates fra de rene og smakfulle rettene.

* Det Unesco-sertifiserte bioreservatet Seoraksan nasjonalpark er blant de aller vakreste parkene på hele den koreanske halvøya. Parken ligger praktisk til kun halvannen times kjøretur fra Pyeongchang.

* Hvis man er glad i å gå tur i fjellet, er det mulig å klatre både Seorak og Seoraksan. Begge fjellene gir flott utsikt over snødekte fjelltopper i februar.

* Er du interessert i hvordan framtiden ser ut, kan du få en sniktitt ved å besøke Dongdaemun Design Plaza i Seoul. Senteret er designet av den nå avdøde Zaha Hadid. Det spektakulære eksteriøret er dekket med 45.000 aluminiums-paneler der hver enkelt er unik og belyst med LED-lys om kvelden. (ANB)

Seoraksan nasjonalpark er blant de aller vakreste parkene på hele den koreanske halvøya.

Seoraksan nasjonalpark er blant de aller vakreste parkene på hele den koreanske halvøya. Foto:

Artikkeltags