Dette bør du vite som VM-tilskuer

Publikum trivdes godt under prøve-VM i fjor.

Publikum trivdes godt under prøve-VM i fjor. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tenkt deg til Holmenkollen som publikummer? Her er litt nyttig informasjon.

DEL

Det er ventet tusenvis av tilskuere til VM-konkurransene i Holmenkollen. Mange vil ta plass inne i selve anlegget, mens andre kommer til å ha tilhold ute i løypene. Uansett hvilken kategori du tilhører, er det visse forholdsregler og tips som kan være nyttig å kjenne til.

Visste du for eksempel at det ikke er tillatt å sette opp telt hvor som helst i skogen under mesterskapet? Eller at det ikke er lov å ha med egne ski og staver inn i anlegget i Holmenkollen?

Under finner du informasjon og peker som kan være nyttig hjelp til å orientere seg i VM-arrangementet:

ÅPNINGSTIDER

Arenaen i Holmenkollen åpner hver dag i god tid før første renn. Åpningstidene er som følger:

Dag

Arenaen åpner

Onsdag 23. februar

10.00

Torsdag 24. februar

11.00

Fredag 25. februar

10.30

Lørdag 26. februar

08.00

Søndag 27. februar

10.00

Mandag 28. februar

09.30

Tirsdag 1. mars

10.30

Onsdag 2. mars

10.00

Torsdag 3. mars

11.30

Fredag 4. mars

09.30

Lørdag 5. mars

09.30

Søndag 6. mars

10.30


TRANSPORT

Det er ingen parkeringsmuligheter i Holmenkollen under VM. Alle tilskuere anmodes derfor om å benytte offentlig transport. T-banen til Holmenkollen (Linje 1) har avganger 3-4 avganger i kvarteret på arrangementsdagene, se www.ruter.no for mer informasjon og rutetider. Billetten til ski-VM inkluderer gratis kollektivtransport i Oslo.
Arrangøren gjør samtidig oppmerksom på at adkomsten til arenaen fra Holmenkollen og Midtstuen stasjon er til dels bratt, og for noen tilskuere kan den oppleves som en krevende gåtur.


PREMIESEREMONIER

Alle medaljevinnerne under årets verdensmesterskap vil få sine medaljer utdelt på Universitetsplassen i Oslo sentrum. Seremoniene finner sted klokken 19.30 hver kveld. Samtidig kombineres dette med en kultur- og folkefest i Oslo sentrum - med blant annet store Munch-inspirerte isskulpturer og gratis sceneshow hver kveld. Blant stjernene som opptrer er Madcon, Vamp, Valkyrien Allstars, Katzenjammer og Polka Bjørn & Kleine Heine. Hver kveld blir det utekonsert på en stor, spektakulært lyssatt scene på Universitetsplassen. En del av artister er booket inn, og noen er bevarte hemmeligheter. Programmet finner du her.

Full oversikt over VM-arrangørens bredt kulturprogram under mesterskapet finner du her:
* Holmenkollen
* Oslo Sentrum


KART

Enten du befinner deg på arenaen eller ute i løypene kan det være fornuftig å ha med seg et kart over området. Det viser hvor man har lov til å ferdes - og hvor man finner de ulike arrangementene under mesterskapet. Under finner du kart både over markaområdene og selve stadionområdet:
* Holmenkollen skistadion
* Marka

Trenger du mer informasjon om forholdene og reglementet i Marka og i Holmenkollen? Det finner du i så fall her:
* Arenainformasjon
* VM i marka

Artikkeltags