– Kutt ut russefeiringen!

En spørreundersøkelse blant rektorene på landets videregående skoler, viser at et flertall vil avlyse eller endre russetiden.

En spørreundersøkelse blant rektorene på landets videregående skoler, viser at et flertall vil avlyse eller endre russetiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Et flertall av landets rektorer vil avlyse eller endre russetiden.

DEL

Blant 200 svar er det 77 av rektorene ved landets videregående skoler som mener russetiden bør avvikles. Det utgjør 38,5 prosent.

Flertall imot

Litt under halvparten av rektorene svarte på rundspørringen fra  Aftenposten. 54 rektorer, 27 prosent av dem som svarte, synes ikke feiringen bør avskaffes.

20 prosent mener feiringen av at 13 års skolegang er over, bør reguleres eller endres betydelig. Dermed er det et flertall som ikke ønsker å beholde dagens feiring.

Det var også flere rektorer som svarte «vet ikke» eller at det ikke er opp til rektor eller skolen å bestemme.

Annen markering

Atle Solberg Berland ved Lørenskog videregående skole er en av dem som gjerne hadde sett en endring.

– Russefeiringen ødelegger svært mye for elevenes læring og konsentrasjon de siste månedene av det siste skoleåret, sier han. Berland skulle gjerne erstattet hele feiringen med en mer høytidelig markering, som elevene og skoleledelsen kunne planlegge og gjennomføre sammen.

Gruppepress, fyll og pengebruk er blant argumentene mot dagens russetid, samt at feiringen går ut over både skolearbeid og eksamensresultater. (ANB-NTB)

Artikkeltags