Så ærlige er vi!

74 prosent av de spurte sier at de ville gjort en bekjent eller kollega oppmerksom på at de hadde matrester mellom tennene.

74 prosent av de spurte sier at de ville gjort en bekjent eller kollega oppmerksom på at de hadde matrester mellom tennene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ville du fortalt noen at de hadde buksesmekken åpen eller matrester mellom tennene?

DEL

Mat mellom tennene eller åpen buksesmekk: Hvor ærlige er vi overfor fremmede mennesker? Og hvor langt vil vi gå for å unngå at de dummer seg ut?

De fleste har sikkert opplevd å komme hjem fra en bytur, et møte eller lignende og oppdage at buksesmekken var åpen, eller at de hadde matrester mellom tennene.

Ergrelsen over ikke å ha blitt fortalt det kan være stor, men hvor ærlige er vi selv overfor fremmede eller kollegaer og bekjente?

YouGov har undersøkt hvor mange som ville fortelle en fremmed eller sine kollegaer og bekjente at de hadde mat mellom tennene eller buksesmekken åpen.

Undersøkelsen viser at bare en av tre sannsynligvis ville fortelle en fremmed at han eller hun hadde mat mellom tennene, mens de fleste nordmenn (74 prosent) ville fortelle det til sine kollegaer eller bekjente.

Når det gjelder å ha glemt å dra opp glidelåsen i buksen, ville færre enn hver tredje nordmann (28 prosent) fortelle det til en fremmed.

Det er særlig de unge mellom 18 og 29 år som sannsynligvis ikke ville si noe, hvis de så en fremmed med buksesmekken åpen. Bare 19 prosent av disse ville komme en fremmed til unnsetning.

83 prosent av befolkningen ville til gjengjeld fortelle en kollega eller bekjent at buksesmekken var åpen. Det er særlig kvinner (88 prosent) som trolig ville fortelle det til en kollega eller bekjent. For menn  er tilsvarende tall 78 prosent.

Undersøkelsen er basert på intervju med 1.013 nordmenn, som utgjør et nasjonalt representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 13. – 17. september 2017. (ANB)

Artikkeltags