Drama ga nytt OL-håp

Det ble til slutt norsk jubel etter en thriller av en håndballkamp mot erkerivalen Danmark.

Det ble til slutt norsk jubel etter en thriller av en håndballkamp mot erkerivalen Danmark. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

De norske håndballjentene reiste seg etter en fryktelig start mot Danmark fredag. Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke våknet endelig for fullt i 24-23-seieren.

DEL

Karoline Dyhre Breivang scoret seiersmålet tolv sekunder før slutt. Hun ble overfalt av glade lagvenninner etterpå og fikk seierskyss av Amanda Kurtovic.

– Det er jo fint å avgjøre, men jeg synes vi hadde sjansen til å gjøre det på 21-18. Da gjorde blant annet jeg en teknisk feil, sa Breivang til NTB.

Hun var ikke fornøyd med det norske spillet mot danskene. De tekniske feilene var mange, og Norge måtte slite for å dra i land seieren.

– Vi gjorde for mange tekniske feil, men det var god løpsvilje. Det handler om å være nøyaktig, og vi har en del ting vi må stramme inn på.

Norge er nå klar for kvartfinale og risikerer å møte Russland allerede der. Seieren var den 12. på rad mot danskene, men en av de mindre imponerende i den lange rekken.

Til kvartfinale

Norge sikret seg en meget viktig seier fredag etter en slitekamp av de sjeldne mot et begrenset dansk lag. Moralen reddet et mannskap som åpenbart er preget av forventningspresset etter seks titler på de ni siste mesterskapene.

– Vi har nesten fått høre at det bare er å hente gullet. Egne forventninger, deres (journalistenes) forventninger og Norges forventninger gjør noe med spillerne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Heidi Løke var tilbake der vi vil ha henne. Hun scoret noen virkelig viktige mål på veien mot triumf.

– Det var en utrolig viktig seier, og nå er kvartfinalen sikret, sa hun til NTB.

Norge gikk fra 17-18 til 21-18 på under fire minutter. Da så det avgjort ut. Plutselig sto det 21-21 igjen etter nye feiltrinn fra Norge i angrep.

Spenningen levde helt til sluttsekundene.

Det norske laget presterte en nesten katastrofal angrepskamp de første 20 minuttene. Mange bomskudd og enda flere tekniske feil gjorde store deler av førsteomgangen til et lite mareritt.

Toppscorer Linn Jørum Sulland møtte veggen og misbrukte sine tre første skudd. Trenden fortsatte i stor grad for henne kampen ut.

– De hadde nok sett en DVD av Korea-kampen. De gjorde det vanskelig for meg, sier Sulland til NTB.

Norge scoret på bare 31 prosent av sine angrep de første 30 minuttene. Bakspillerne traff kun på to av 13 skudd.

Hadde det ikke vært for et solid forsvar og Haraldsen i målet, ville det sett ganske ille ut. Men en begrenset dansk utgave evnet ikke å utnytte sjansen den hadde.

For Haraldsen kan kampen være vendepunktet. Keeperen har prestert på halvflatt batteri i oppkjøringen til og i starten av OL.

– Dette er veldig deilig. Jeg er glad både på egne vegne og på lagets. Vi greide å vinne på en dag hvor vi ikke var så gode, og det var kjempeviktig, sa Katrine Lunde Haraldsen til NTB.

Også hos tvillingsøsteren Kristine ser det ut som håndbrekket er i ferd med å slippe. Hun var piggere enn på en god stund.

Norge hadde bare scoret seks mål på de første snaue 20 minuttene. Avslutningen av omgangen ble bedre, men det er fortsatt en del å be om fra tittelforsvareren.

I den andre puljen er det ikke utenkelig at Russland, Brasil og Kroatia alle ender på åtte poeng. I så fall går russerne videre som gruppevinner. Blir Norge samtidig nummer fire i sin gruppe, blir det mestermøte allerede tirsdag.

Dette er siste runde søndag:

Gruppe A: Montenegro - Russland, Brasil - Angola, Kroatia - Storbritannia.

Gruppe B: Sverige - Sør-Korea, Norge - Spania, Frankrike - Danmark. (ANB)

Artikkeltags