Drama på velodromen

Storbritannia vant lagsprinten for menn.

Storbritannia vant lagsprinten for menn. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var rikelig med både drama og rekorder på sykkelvelodromen da Storbritannias menn og Tysklands kvinner vant lagsprint i OL torsdag.

DEL

Hjemmepublikum var i ekstase da Jason Kenny, Philip Hindes og gullgrossisten Chris Hoy vant mennenes finale mot Frankrike på ny verdensrekord 42,600. Britene satte verdensrekord også da de kvalifiserte seg til finalen, etter at Hindes skaffet omstart da han etter en dårlig start veltet med vilje.

For Hoy var det OL-gull nummer fem, og han tangerte dermed den britiske rekorden til roeren Steve Redgrave.

– Dette er overveldende. Jeg trodde min første seier i Aten var den mest minneverdige, men dette er min største seier. Vi ventet det ikke, sa Hoy, som kan slå rekorden når han deltar i keirin tirsdag.

Frankrike var svært skuffet.

– De hadde ikke slått oss på fire år, ikke siden Beijing. Hvorfor? Hvordan? Vi vet ikke, klaget Michael D'Almeida.

Disket fra gull

Kristina Vogel og Miriam Welte tok gullet i kvinnenes lagsprint etter at Kina ble disket fra seier i finalen. Også i kvalifiseringen profitterte tyskerne på en diskvalifikasjon, som rammet det sterke britiske hjemmelaget.

– Man kan ikke ha mer flaks enn vi hadde i dag. Det er ikke slik vi ønsket å vinne, for både kineserne og britene var raskere enn oss, medga Welte.

De kinesiske syklistene Gong Jinjie og Guo Shuang var helt suverene innledningsvis og vant både kvalifisering og 1. runde ved å sette verdensrekorder på henholdsvis 32,447 og 32,422.

Det er første gang lagsprint for kvinner er på OL-programmet, og det så ut til at kineserne ville bli historiske vinnere da de var først over mål i finalen, men en ureglementert veksling ødela.

Sjokkbeskjed

– Vi fikk sjokk da de sa vi var disket. Treneren vår ba om en forklaring, men dommeren sa at det ikke var tid fordi seiersseremonien skulle starte. Vi godtar likevel at det bare ble sølv, sa Gong.

TV-bildene viste med tydelig at vekslingen mellom de to kinesiske syklistene ikke gikk riktig for seg, og tyskerne kunne juble.

Bronsen gikk til australske Kaarle McCulloch og Anna Meares.

I klassen for menn ble Tyskland bronsevinner. I lagsprint for menn er det tre ryttere som kjører tre runder, mens kvinnene har to ryttere og to runder. (ANB-NTB-DPA)

Artikkeltags