Forbannet etter OL-vraking

Mens førsteårsproff Vegard Stake Laengen (23) var overrasket over OL-plass i sykling, satt en vraket veteran Gabriel Rasch (36) forbannet tilbake.

Gabriel Rascher forbannet etter å ha blitt vraket fra OL.

Gabriel Rascher forbannet etter å ha blitt vraket fra OL. (Foto: )

DEL

Den storvokste askermannen ble foretrukket som Thor Hushovds erstatter framfor den rutinerte holeværingen. Hushovd sa mandag fra seg plassen ettersom formpilen har pekt rett sør i oppkjøringsrittet Tour de Pologne, som han brøt lørdag.

Laengen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff vil etter alt å dømme få som jobb å bringe Tour de France-rytter Edvald Boasson Hagen trygt til OL-finalen i London om snaut to uker.

– Jeg er innstilt på å ofre meg 100 prosent i den hjelperytterjobben jeg får tildelt. Det er en god tone mellom oss fire, og jeg gleder meg til å treffe laget allerede til forberedelser i Belgia om noen dager, sier Vegard Stake Laengen til NTB.

Han ble overrasket over innholdet i telefonsamtalen med sportssjef Steffen Kjærgaard mandag formiddag.

– Jeg hadde ikke tenkt så mye på OL selv om jeg var en av to reserver, og følte meg tidligere i uken trygg på at Thor Hushovd skulle finne tilbake formen. Men da det ikke skjedde, sa magefølelsen min at «Gabba» ville bli valgt framfor meg. Jeg trodde Steffen ringte for å fortelle at jeg ikke kom med, så jeg ble veldig overrasket.

Laengen syklet i 2009 i Joker-laget sammen med Nordhaug og Kristoff. Han fikk aldri være på lag med Boasson Hagen, som ble proff året før.

Overfor TV 2 slår Gabriel Rasch fast at han er svært skuffet over vrakingen.

– Jeg er sinnssykt skuffet over et inkompetent uttak. Jeg vet at jeg ville gjort en bedre jobb enn ham (Laengen) i OL, sa FdJ-rytteren til kanalen.

Laengen forstår kollegaen.

– Jeg forstår godt at «Gabba» er forbannet, men jeg kan ikke si fra meg en OL-plass heller. Jeg er klar for OL og føler meg god nok, hevder askerbøringen.

Ingen av de norske OL-rytterne eller Rasch markerte seg spesielt i etapperittet Tour de Pologne, som ble vunnet av italienske Moreno Moser sammenlagt. 21-åringen i Liquigas-laget er nevø av tidligere Giro d'Italia-vinner og verdensmester Frencesco Moser.

Tyskeren John Degenkolb, VM-sølvvinner (U23) i 2010, vant siste etappe mandag. (ANB-NTB)

Artikkeltags