I steinrøysa for Gunn-Rita

Gunn-Rita Dahle Flesjå brøt OL-rittet i terrengsykling lørdag. Her sammen med mannen Kenneth Flesjå og sønnen Bjørnar.

Gunn-Rita Dahle Flesjå brøt OL-rittet i terrengsykling lørdag. Her sammen med mannen Kenneth Flesjå og sønnen Bjørnar. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gunn-Rita Dahle Flesjå endte i steinrøysa, og brøt til slutt terrengsykkelrittet i begynnelsen av det som skulle være Norges superlørdag.

DEL

– Når jeg er i alle tiders form, er dette lite kjekt. Verdens undergang er det ikke, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå etter å ha stått av etter snaut halvkjørt olympisk terrengritt på Hadleigh Farm i Essex ved Themsens munning lørdag.

For det norske håpet gikk det galt alt i første utforkjøring. Hun lå i god posisjon, men det var så trangt i høyre spor for de store steinene at hun valgt en linje i midten.

– Der ble farten for liten, og jeg kom ut av balanse og veltet på verst tenkelig tidspunkt. Det er det tidlig i et terrengritt, forklarte hun etter rittet.

Toget gikk

– Det viste seg umulig å komme opp igjen. Jeg ble stresset og rotet, sa Dahle Flesjå, som bare pådro seg noen skrubbsår i velten i OL-rittet som ble sett av blant andre kronprins Haakon, idrettspresident Børre Rognlien og statsråd Rigmor Aasrud.

Alt håp var ute da hun punkterte noen hundre meter fra teknisk sone på den tredje av de seks rundene. Da valgte rogalendingen å stå av.

– Det er surt å bryte, men toget var gått. Som den optimist jeg er, tror jeg at jeg kunne kommet opp blant beste uten punkteringen. Noen seier hadde jeg ikke tatt, sa hun. For fire år siden i Beijing sto hun også av.

39 år gamle Gunn-Rita Dahle Flesjå velger å se fremover. Den største skuffelsen la hun igjen på arenaen lørdag.

Klemmen fra sønnen Bjørnar var god trøst. Han synes også at mamma er alle tiders på sykkel.

Reiser kjerringa

Om fire uker akter team Dahle Flesjå å reise kjerringa under VM i Østerrike.

– Gull i OL er nok større enn en VM-tittel, men den henger høyere enn sølv i OL, sa trener Kenneth Flesjå til NTB.

Alt kommende torsdag tar han med fruen til VM-forberedelser i høyden i Livigno. Der lå de også tre uker før OL.

Noe OL-ritt i Rio blir det neppe, selv om godt voksne damer hevder seg godt i disiplinen.

– Jeg skal aldri si aldri, men det er så mye som skal stemme. Sponsorer og støtteapparat skal på plass. Alderen er heller ikke på min side. Jeg vil heller ikke se bort fra at Bjørnar får søsken. Det er i så fall et under, sa Gunn-Rita.

To år til som konkurranserytter tar hun i alle fall. Det samme sa hun i OL i Kina for fire år siden. (ANB-NTB)

Artikkeltags