Jays fikset biffen

Jaysuma Saidy Ndure er klar for neste runde på 200-meteren.

Jaysuma Saidy Ndure er klar for neste runde på 200-meteren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jaysuma Saidy Ndure ville ikke gjøre samme feil som på 100-meteren om igjen. Det greide han.

DEL

I forsøket på 200 meter tok han seg videre med god oversikt.

Han tok tredjeplassen i sitt heat med 20,52 sekunder og hadde små problemer med å ta seg til semifinalen. Sølvvinneren på 100 meter, jamaicaneren Yohan Blake, vant heatet med 20,38, men i likhet med alle de store favorittene brukte han ikke mer krefter enn høyst nødvendig.

Det gjorde ikke Jaysuma Saidy Ndure heller. Han løp greit gjennom svingen og justerte farten på langsiden slik at han var greit inne på den tredjeplassen som ga automatisk avansement.

– De var et bra løp, og jeg kvalifiserte meg for semifinalen. Det er ikke så mye mer å si. Jeg er fornøyd med løpet i dag, sa Ndure til NTB.

Han har 20,34 som årsbeste i år og 19,89 som personlig rekord, men ut fra tirsdagens kvalifisering er det vanskelig å si hvor god tid han kan ha i kroppen.

Ser framover

– På 100 meter hadde jeg ikke oversikt over han som løp i bane åtte. Like før mål var jeg helt sikker på å ta tredjeplassen og gå videre, sa Ndure etter 200-meterkvalifiseringen.

Han var mest opptatt av å fortelle om hvor mye krefter han hadde spart etter løpet på 100 meter, som ikke gikk som han hadde håpet. Noe slikt snakket han absolutt ikke om etter at første runde av 200-meteren var unnagjort.

– Dette er 200 meter, og jeg hadde god oversikt, svarte Ndure på NTB spørsmål om hvor mye krefter han hadde brukt på å ta seg til semifinalen. Han ville vel forsøke å si at han hadde brukt de kreftene som var nødvendig for å ta seg videre.

Semifinalen går onsdag kveld og finalen torsdag.

Ikke hyggelig

– Det som skjedde på 100 meter var ikke hyggelig, men det har jeg glemt nå, sa Ndure etter å ha gjort jobben sin på en lett og grei måte på 200 meter.

Jays ville ikke si hvor mye han tror han må løpe på for å nå finalen.

– Det jeg kan si er at formen min er god, men jeg vet jo lite om hvor sterke konkurrentene er, sa Ndure, som har slitt litt med en liten lårskade i oppkjøringen til mesterskapet.

Han sikret seg bronsen på 100 meter i EM, men sto over 200 meter i Helsingfors. I OL snakket han lenge om å kutte ut 100 meter for å konsentrere seg fullt og helt om 200.

Mange har ment at det er på 200 meter Ndure har de beste sjansene i OL, selv om han ikke har vært helt enig i det selv.

De største favorittene gikk greit videre til semifinalen tirsdag, og det var jamaicaneren Warren Weir som hadde den beste tiden med 20,29. Franskmannen Christophe Lemaitre hadde 20,34, mens storfavoritt Usain Bolt gikk til semifinalen med 20,39.

(ANB-NTB)

Artikkeltags