Jublet for rekord og semifinale

Ezinne Okparaebo løp inn til 11,14 på 100 meter og satte ny norsk rekord. Kelly-Ann Baptiste og Verena Sailer gikk også videre fra forsøksheatene.

Ezinne Okparaebo løp inn til 11,14 på 100 meter og satte ny norsk rekord. Kelly-Ann Baptiste og Verena Sailer gikk også videre fra forsøksheatene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ezinne Okparaebo jublet for norsk rekord 11,14 og plass i semifinalen på 100 meter i OL fredag.

DEL

Men semifinaleplassen var ikke klar før alle de sju heatene var ferdig.

– Dette er noe av det sykeste jeg har opplevd. Det var mye nerver, men formen min er veldig bra, og det er forhold og atmosfære som dette som får meg til å yte på topp, sa Ezinne til NTB etter rekordløpet.

Hun stilte i det første heatet på 100 meter og fikk maksimalt ut av løpet, som på ingen måte var perfekt.

Hun kom greit ut og lå helt i teten de første 40-50 meterne. Da dro trinidadske Kelly-Ann Baptist fra og tok en klar seier med 10,96. Det var jevnt mellom de tre neste, og Okparaebo lå på tredjeplass helt til hun ble forbigått av tyske Verena Sailer på de to-tre siste meterne. Akkurat der røk den sikre finaleplassen, men hun var den beste som gikk videre på tid.

– Jeg kan ikke si at jeg løp noe perfekt løp. Det føltes iallfall ikke slik, for jeg synes ikke starten min var så bra. Men det gikk fort. Ellers kan jeg ikke si så mye før jeg har sett det og analysert det, sa hun noen minutter etter at hun hadde krysset målstreken.

Da hadde hun sett regjerende verdensmester Carmelita Jeter fra USA fosse inn til 10,83, dagens beste tid.

– Det er bare helt sykt å klare å løpe godt ned på 10,8-tallet, kommenterte Okparaebo kjempeløpet til Jeter, som ikke akkurat svekket favorittstempelet sitt etter fredagens åpningsrunde på 100 meter.

Alle favorittene gikk greit videre, og den eneste av de store navnene som ikke kom under 11 blank var amerikanske Allyson Felix. Hun vant sitt heat på 11,01.

– Jeg må løpe på rekord igjen i semifinalen for å nå en finale, sa Okparaebo, mens hun spent sto og småtrippet foran de norske pressefolkene på Olympiastadion.

Ezinne Okparaebo hadde marginene med seg, på samme måte som sleggekasteren Eivind Henriksen hadde dem mot seg. Han misset sleggefinalen med sju fattige centimetere, men Okparaebo sikret sin semifinaleplass med en margin på åtte hundredeler.

Det var annen gang i år at Ezinne Okparaebo forbedret sin egen norske rekord på 100 meter, og nå har hun forbedret rekorden med ni hundredeler totalt. Før sesongen var rekorden på 11,23. Nå er den på 11,14, mens den var på 11,16 før fredagens første OL-løp.

Okparaebo har også forbedret den norske rekorden på 200 meter denne sesongen, og både semifinalene og finalen på 100 meter går lørdag kveld. (ANB-NTB)

Artikkeltags