Kongelig nedtur

Kongefamilien, med dronning Elizabeth i spissen, fikk seg en nedtur.

Kongefamilien, med dronning Elizabeth i spissen, fikk seg en nedtur. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den britiske kongefamilien møtte mannssterkt opp for å heie på en av sine egne da trekampen i ridning fortsatte med feltritt mandag.

DEL

Zara Phillips, barnebarn av dronning Elizabeth, gjorde det godt på Storbritannias lag som er på sølvplass i dressurridning og feltritt. Tirsdag kan hun gjøre som faren Mark Phillips gjorde i 1972 og hjelpe laget til gull.

Prins William og kona Catherine, prins Harry og prins Charles' kone Camilla var alle blant om lag 50.000 tilskuere som fulgte feltrittet i Greenwich Park.

Tyskland leder sammenlagt foran Storbritannia og Sverige. Individuelt er tyske Ingrid Klimke best foran den avsluttende sprangridningen, fulgt av svenske Sara Algotsson og newzealenderen Mark Todd. Phillips er på delt 10.-plass.

Jeg er så fornøyd. Det var hard jobb, men nå er følelsen god. Publikum var utrolig, og det beste er at jeg har bryllupsdag i dag, sa Zara Phillips, som er gift med tidligere landslagskaptein i rugby Mike Tindall.

Phillips leverte en prikkfri runde på en dag med mange fall som førte til at konkurransen måtte stoppes. Derfor ble det en lang dag.

15 ryttere måtte bryte, blant dem Yoshiaki Oiwa, som ledet etter dressurridning. Hawley Bennett-Awad fra Canada slo seg så stygt at hun måtte sendes til sykehus, men skadene er ikke alvorlige. (ANB-NTB)

Artikkeltags