Må over to meter

Tonje Angelsen tror hun må hoppe over to meter for å ta høydemedalje i OL.

Tonje Angelsen tror hun må hoppe over to meter for å ta høydemedalje i OL. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tonje Angelsen tror hun må hoppe over to meter for å ta høydemedalje i OL.

DEL

Om det er mulig for henne, vil hun ikke si noe om.

– Hvor god jeg er og om en medalje er innen rekkevidde får vi ta etterpå, men kommer jeg meg med i finalen så er alt mulig. Det viste jeg i EM i Helsingfors, for jeg trodde vel ikke helt på at jeg skulle klare en medalje der heller, og så endte det med sølv, sier Tonje Angelsen til NTB.

Hun er sprudlende og frisk og godt installert i deltakerlandsbyen. Hun har trent hardt etter at hun var gjennom en liten utladning etter EM-sølvet, og nå mener hun både innstillingen og godformen er på plass.

– Jeg trente veldig hardt i noen uker, men de siste ti dagene har jeg løst opp en del. Nå er overskuddet på plass. Jeg merker at jeg er i storform, og det er på toppen av det hele veldig deilig å være her i deltakerlandsbyen, selv om jeg ikke fikk med meg bagasjen min da jeg landet i London mandag, forteller hun.

Selv om hun ikke fikk med seg så mye av tøyet sitt, er hoppskoene på plass.

– Jeg har alltid med meg piggskoene, som jeg bruker til å hoppe med, i håndbagasjen. Så det viktigste har jeg, sier hun smilende.

Foreløpig har ikke Tonje Angelsen tenkt så mye på OL og den konkurransen hun skal gjennom, men hun har vært på Olympiastadion og ble iallfall ikke skremt.

– Fram til nå har jeg forsøkt å være så avslappet som mulig. Derfor har jeg ikke tenkt så mye på OL ennå, men jeg gleder meg til å komme i gang, selv om jeg er mest nervøs når jeg tenker på konkurransen, sier hun.

Det er kvalifiseringen som er bøygen. Foreløpig har ikke Angelsen bestemt seg helt for hvordan hun skal gjennomføre den, men hun regner med at 1,80 kommer til å bli åpningshøyden. Dersom hun skal være sikret finaleplass, må hun over 1,96.

– Med litt flaks kan jeg komme videre med 1,93 også, mener hun.

Hun legger igjen all respekt for konkurrentene når hun går til kvalifiseringen torsdag.

– Det gjelder å passe på mine egne ting i kvalifiseringen og ikke skule for mye på de andre. Men jeg tar med meg mye lærdom fra Finland (EM), for der viste det seg at alt kunne skje, og jeg endte med en sølvmedalje. Det hadde jeg ikke ventet før mesterskapet, sier hun.

Hun har lenge hatt følelsen av å ha to meter inne. I EM gikk hun over 1,97 og hadde et hårfint riv på 1,99.

– Hvis alt klaffer og det tekniske er på plass sammen med hodet, ja, da ser jeg noen grunn til at jeg ikke skal kunne greie to meter, sier trønderjenta, som innrømmer at hun blir mer og mer giret jo flere folk det er på stadion.

Hun har også fått et par tips av Andreas Thorkildsen, den mest erfarne olympieren i den norske friidrettstroppen.

– Andreas sa til meg at det er veldig enkelt å få suksess. «Det er bare å hoppe høyest», var det viktigste tipset han ga, forteller en smilende Angelsen, som vet at kvalifiseringen blir det tøffeste, mens en eventuell finale blir som en bonus å regne. (ANB-NTB)

Artikkeltags