Overivrig Gismervik

BLINKSKUDD: Stuperen Amund Gismervik fra Stavanger klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen i ti meter tårnstup. Han endte på 24.-plass av de 32 stuperne i kvalifiseringen.

BLINKSKUDD: Stuperen Amund Gismervik fra Stavanger klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen i ti meter tårnstup. Han endte på 24.-plass av de 32 stuperne i kvalifiseringen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stuperen Amund Gismervik fra Stavanger klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen i ti meter tårnstup.

DEL

Han endte på 24.-plass av de 32 stuperne i kvalifiseringen.

– Jeg var uheldig med det fjerde stupet mitt. Da tok jeg i litt for mye og ble litt for ivrig. Dermed gikk jeg litt over, og det er litt ergerlig at det skulle skje i det enkleste stupet mitt, sa Gismervik til NTB etter at han måtte innse at OL var over for hans del.

Den unge norske stuperen fikk 401,55 poeng, og det var snaue 38 poeng for lite til å gå videre.

Ett stup ødela

Det var, som sagt, det fjerde stupet som ødela for Gismervik. Han fikk ikke til en reversert to og en halv molberger, som regnes for å være det letteste stupet han gjør.

– I sommer gjorde han tre og en halv molberger i reversering. Men han var uheldig og gjorde et voldsomt mageplask med dette stupet. Da bestemte vi oss for å forandre til to og en halv molberger, som han har gjort veldig bra siden, men i dag klaffet det ikke, sa trener Frank Johnsen til NTB.

– Det er ikke godt å si hvorfor han ikke fikk til dette stupet i kveld, men for å se på det positive, så gjorde han fire veldig gode stup i denne konkurransen, så det er ingen grunn til å henge med hodet, selv om han ikke nådde semifinalen, sa treneren videre.

– Totalt sett er jeg fornøyd, selv om han ikke kom med til semifinalen, for en plass der var klart innen rekkevidde selv om han måtte ha satt personlig rekord i poeng for å ha klart det, fortalte Johnsen.

– Det er i alle fall ikke tvil om at Amund Gismervik er en stuper for framtiden. Han er en solid kar som vi vil kunne få mye glede av i årene som kommer, sa Frank Johnsen til NTB.

Gøy

– Innledningen min i konkurransen var veldig bra. Jeg fikk over 80 poeng på det første stupet, så det var bra. Jeg må også si at det var kjekt å være med her, så dette ga mersmak, sa Gismervik til NTB.

Han lå på en oppsiktsvekkende femteplass etter den første omgangen.

– Jeg kom meg så vidt med til OL, men jeg klarte å slå flere stupere som vanligvis er bedre enn meg, og som også er ranket høyere enn meg, så det er vel ingen grunn til å henge med hodet etter det, sa han.

Nå reiser 21-åringen til Hawaii for studier, men lover at han skal fortsette å satse på stup, og det er ikke mer enn fire år til neste OL i Rio de Janeiro.

Kineserne dominerte kvalifiseringen i ti meter tårnstup fredag. Qui Bo var best med 563,70 poeng, mens landsmannen Lin Yue fikk 532,15 på annenplass. Tyskeren Sacha Klein tok tredjeplassen med 525,05 poeng i kvalifiseringen som besto av seks stup.

Det var de 18 beste stuperne i fredagens kvalifisering som gikk til semifinalen, mens de 12 beste av dem igjen skal videre til finale lørdag kveld. (ANB-NTB)

Artikkeltags