Padlekongen fikset OL-gull!

Eirik Verås Larsen satte et flott karrierepunktum da 36-åringen padlet inn til Norges første gull i London-OL på K1 1000 meter onsdag.

Eirik Verås Larsen satte et flott karrierepunktum da 36-åringen padlet inn til Norges første gull i London-OL på K1 1000 meter onsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Eirik Verås Larsen sikret Norges aller første OL-gull i London 2012!

DEL

Eirik Verås Larsen (36) satte konkurrentene på plass på K1 1000-meteren i OL.

Nordmannen tok sin fjerde OL-medalje gjennom tidende med et knallsterkt løp. Da han steg opp fra kajakken, var det med et bredt glis om munnen.

Adam van Koeverden åpnet som ventet knallsterkt, men på de siste 500-meterne padlet Verås Larsen seg opp på siden av canadieren og tok en real knockout på konkurrenten sin de siste 250-meterne.

– Helt fantastisk. Fy fader. Det har vært et tøft løp i to år, sa Eirik Verås Larsen til NRK etter gulløpet.

– Alt stemte. Været og vinden var akkurat slik jeg liker det. Det lå til rette for en god dag for meg.

Nordmannen liker å gå behersket ut fra start, men hadde et større åpningstempo i finalen enn han hadde i forsøket og semifinalen.

– Jeg måtte prøve å gå tøffere ut enn jeg pleier. Jeg følte allerede etter 200 meter at jeg var nærmere Adam enn jeg pleier å være, og da skjønte jeg at dette kunne gå veien.

Mot slutten padlet han side om side med den knallsterke Koeverden, men gulldrømmen sørget for at 36-åringen holdt helt inn.

– Jeg var selvsagt veldig sliten mot slutten og var redd han skulle komme. Jeg hadde Adam i øyekroken hele veien, men det var helt fantastisk å passere mållinjen først.

– Jeg er nesten litt skjelven ennå. Fy fader for en utrolig utøver. Jeg er målløs, sa toppidrettssjef Jarle Aambø til NTB.

Padleren tok et friår i 2010 før han igjen bestemte seg for å satse mot OL. Padleren la ikke skjul på at de siste to årene har vært tøffe.

– Nå kan jeg legge opp med god samvittighet, sier den spreke 36-åringen med glimt i øyet.

Medaljene på OL-stadion i Eton ble delt ut av IOC-medlem Gerhard Heiberg.

Statsminister Jens Stoltenberg sendte onsdag følgende hilsen til Eirik Verås Larsen etter OL-gullet i padling:

«Gratulerer med et strålende løp og vårt første OL-gull i London. En flott idrettsprestasjon av en stor idrettsutøver gjennom mange år.»

(ANB)

Artikkeltags