Skademareritt før OL?

Andreas Thorkildsen måtte kaste inn håndkleet midt i spydfinalen i EM og har slitt med en strekk i låret de siste 14 dagene.

Andreas Thorkildsen måtte kaste inn håndkleet midt i spydfinalen i EM og har slitt med en strekk i låret de siste 14 dagene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Friidretten opplever det ikke slik, selv om både Andreas Thorkildsen, Tonje Angelsen og Jaysuma Saidy Ndure har slitt i det siste.

DEL

Thorkildsen måtte kaste inn håndkleet midt i spydfinalen i EM og har slitt med en strekk i låret de siste 14 dagene. Det samme gjelder for Ndure. Han løp inn til bronse på 100 meteren i EM, men hinket av banen og har siden fått behandlingen for en liten muskelavrivning på baksiden av det ene låret.

Tonje Angelsen, som klarte sølv i høydekonkurransen i EM, har ikke fått gjort et eneste høydehopp etter mesterskapet i Helsingfors på grunn av en vond ankel.

Det er altså snakk om at flere av de mest profilerte norske friidrettsutøverne i OL sliter bare 14 dager før OL i London åpnes, men sportssjef Ronny Nilsen er ikke bekymret.

– Alle er i positiv utvikling, og Tonje Angelsen skal hoppe i Diamond League–stevnet i London denne helgen, forteller Nilsen til NTB.

– Angelsen har hatt problemer med ankelen og foten i lang tid, så det er ikke snakk om noen ny skade. Hun klarte seg bra i EM, så akkurat henne er jeg ikke særlig bekymret for. Det jobbes med å få henne bedre, men rent generelt er det klart at skader aldri er gunstig, sier Ronny Nilsen.

Han sier at det også går framover med Ndure og Thorkildsen, mens ingen av de andre elleve norske OL-deltakerne i friidrett sliter på noen som helst måte.

– Jeg synes det ser veldig positivt ut for oss, sier sportssjef Nilsen.

Noen av de OL-uttatte friidrettsutøverne kommer til å benytte seg av Olympiatoppens opplegg på Toppidrettssenteret, men ikke alle. Ronny Nilsen forteller at noen har valgt å legge den siste OL-oppkjøringen til utlandet, mens andre velger å forberede seg hjemme. Det gjelder, blant annet, de to kappgjengerne Erik Tysse og Trond Nymark.

Ronny Nilsen sier også at Ingvill Måkestad Bovim, som løp sin nest beste 1500 meter noensinne i Paris for en uke siden, har bestemt seg for å stå over Diamond League-stevnet i London. I stedet løper hun sin siste konkurranse før OL i Karlstad i neste uke, og der er det 800 meter som står på programmet. (ANB-NTB)

Artikkeltags