Skadet minutter før kvaliken

 Margrethe Renstrøm fikk store problemer med krampe i den ene foten like før innhoppingen til lengdekvalifiseringen skulle starte på Olympiastadion tirsdag kveld.

Margrethe Renstrøm fikk store problemer med krampe i den ene foten like før innhoppingen til lengdekvalifiseringen skulle starte på Olympiastadion tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg jogget tilbake etter å ha prøvd tilløpet en gang. Plutselig slo smerten til under den høyre foten.

DEL

– Det var så ille at jeg ikke trodde det var mulig, sa Margrethe Renstrøm til NTB.

Hun måtte trekke seg fra lengdekvalifiseringen i OL etter at de to første hadde hoppet i hennes gruppe.

– Jeg tok kontakt med legen på stadion og var en tur innom den medisinske avdelingen. Der ble det prøvd alt mulig, men verken is eller å tøye ut hjalp noe som helst. Det var vondt både når jeg jobbet og gikk, så denne kvalifiseringen var jeg sjanseløs til å være med på, sa en bitter Renstrøm.

Det var ti minutter igjen til kvalifiseringen skulle begynne da smertene slo til helt uten forvarsel. Da hadde hun vært gjennom en perfekt oppvarming, som ga henne trygghet for at formen var supergod.

– Da jeg tok avgjørelsen om å trekke meg, var jeg ikke i tvil om at det var det eneste jeg kunne gjøre. At dette er den største nedturen i karrieren min til nå er vel derfor åpenbart, svarte hun en journalist som lurte på akkurat dette.

For Margrethe Renstrøm har det gått fra bronse til null i løpet av en drøy måned. Hun har slitt en del på forsesongen, særlig med tilløpet, men under EM i Helsingfors slo hun til med bronsemedalje, uten å få tatt ut alt.

Hun hadde store ambisjoner for OL også, og det første målet var en plass i finalen. Med normal hopping burde hun ha klart det, for hun har 6,67 meter i år, og det er i nærheten av det som pleier å være grensen for å komme med videre.

Men Renstrøm har vist at hun har mer inne, og med full klaff ville kanskje den norske rekorden hennes 6,68 vært i fare på Olympiastadion.

– Det er klart det er tungt for meg å stå her og snakke med dere akkurat nå, for jeg skulle jo vært på banen og kjempet om en finaleplass, men slik dette utviklet seg like før konkurransen skulle starte, er det ikke noe jeg kunne gjøre noe med, sa hun til NTB.

Margrete Renstrøm la ikke skjul på at hun frykter det er snakk om en alvorlig skade som det kan ta en del tid å bli kvitt. Det ble antydet at det kan dreie seg om en avrivning, som ofte kan virke som en krampe.

– Jeg håper jo at dette skal gå fort over og at jeg kan avslutte sesongen med, blant annet, NM-start i Kristiansand, men akkurat nå gjør det vondt også når jeg står helt stille, så jeg er redd det er mer alvorlig enn som så, sa hun.

Renstrøm la også til at hun aldri hadde hatt tilsvarende problemer tidligere.

– Akkurat nå skjønner jeg ikke at det er mulig å ha slik uflaks, sa hun til NTB.

Hun følger i fotsporene til Ingvill Måkestad Bovim, som delvis røk akillessenen i det siste draget på den siste treningen før avreisen til OL. Bovim kom heller aldri til start på 1500 meter.

– Dette er ubegripelig. Margrethe har vært helt fin og i kjempeform helt til hun kom inn på stadion. Det var ikke noe galt med henne da vi kom hit for en stund siden, og så skjer dette. Det er utgjort, sa Olympiatoppens Hanne Haugland til NTB. (ANB-NTB)

Artikkeltags