Skoen røk på vei til semifinalen

Henrik Ingebrigtsen jubler for semifinale på 1500 m .

Henrik Ingebrigtsen jubler for semifinale på 1500 m . Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Henrik Ingebrigtsen viste fram de istykkerrevne skoene sine, men selv om det var hakket før han fullførte 1500 meteren barbeint, så ble det semifinaleplass.

DEL

Han løp kontrollert inn til fjerdeplassen i heatet sitt, og kom seg videre selv om tiden ikke var mye å skryte av. Det ble 3.41,33 i det langsomste heatet, men tiden hadde ingen betydning i og med at de seks beste i hvert heat automatisk gikk til semifinalen.

– Jeg er fornøyd med starten min og fikk akkurat den posisjonen jeg ønsket meg. Den første halvdelen av løpet var det dessuten lite knuffing og dytting. Men det ble litt verre mot slutten, og begge skoene ble ødelagt 500 meter før mål. Jeg tror det var kenyaneren som gjorde det, fortalte Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Han viste fra skoene med gullpigger, men beroliget hele det norske pressekorpset med at han hadde med et par skopar til i kofferten, så noen krise var det i alle fall ikke.

Algerieren Taoufik Makhloufi hadde den beste tiden i forsøkene på 1500 meter med 3.35,15. Nicholas Willis vant Ingebrigtsens heat på 3.40,92.

– Løpet fikk en rolig åpning, og jeg fikk den posisjonen jeg hadde lyst på. Derfor må jeg kunne si at jeg hadde bra kontroll hele veien, sa Ingebrigtsen, som gikk rett til teten etter 100 meter. Han lå langt framme så å si hele veien.

– Jeg føler at jeg kunne kontrollere konkurrentene mine bra, og jeg så godt hvordan det lå an med dem da noen passerte meg på sisterunden. Men jeg slapp meg aldri for langt tilbake og kunne være med på å øke tempoet i hele feltet slik jeg løp, mente Ingebrigtsen.

Han løp litt dumt på de aller siste meterne, men selv om han snublet litt og måtte stoppe opp, hadde han små problemer med å beholde fjerdeplassen.

– Jeg prøvde å gå på innersiden, akkurat som i EM i Helsingfors, men det gikk ikke så bra nå. Jeg holdt på å trå på listen og følte at jeg nesten falt, men det så ikke så ille ut da jeg så reprisen på TV etterpå, sa han.

– Jeg var sikker på at jeg skulle komme meg med til semifinalen gjennom hele løpet. Det var ingen store problemer. Dessuten brukte jeg så lite krefter som mulig. Dette kostet lite, sa Ingebrigtsen til NTB.

Det er helt klart at han har beholdt den fine formen fra EM, der han svært overraskende sikret seg gullet. Noen gullkandidat er han ikke i OL, men han er blitt så flink til å løpe i felt at en finaleplass på 1500 meter kan være innen rekkevidde.

Semifinalene på 1500 meter går søndag kveld, men for å komme med til finalen må nok også Ingebrigtsen et stykke ned på 3.30-tallet. Han har den norske rekorden med 3.36,39, så han har kapasitet til å løpe skikkelig fort også. Norgesrekorden satte han tidligere i år. (ANB-NTB)

Artikkeltags