Svensk krav om OL-gull

Lisa Nordén fikk ikke medhold i sin klage til Idrettens voldgiftsrett.

Lisa Nordén fikk ikke medhold i sin klage til Idrettens voldgiftsrett. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kvinnenes OL-triathlon får et rettslig etterspill.

DEL

Sveriges olympiske komité (SOK) går til Idrettens voldgiftsrett (CAS) med krav om at Lisa Nordén skal tilkjennes OL-gull i triathlon.

Svenskene mener at Nordén og sveitsiske Nicola Spirig må dele seieren i øvelsen. Spirig ble dømt først i mål etter en svært jevn spurt og utropt til vinner med en margin på ni tusendels sekund.

I en pressemelding fra CAS fredag oppgis det at Det internasjonale triathlonforbundet onsdag avslo en begjæring fra SOK om at Nordén skal bli gullvinner sammen med Spirig.

Konkurransen fant sted sist lørdag.

Fornøyd med sølvet

CAS er siste ankemulighet. Voldgiftsretten har et hurtigarbeidende panel, som under OL fortløpende behandler saker. Etter en høring i saken fredag vil en avgjørelse bli fattet allerede lørdag.

Det er svenske idrettsmyndigheter som har besluttet å formulere en anke.

– Jeg er ikke veldig involvert i saken, men jeg har godkjent at de gjør det. Likevel er jeg veldig fornøyd med sølvet og har ingen problemer med å beholde det. Jeg venter meg heller ikke noe annet, sier Nordén selv.

Rett skal være rett

Hennes trener Thomas Wiker, som er svensk landslagssjef, har heller ikke vært involvert i anken.

– Jeg vet at det pågår en prosess, men har ingen detaljkunnskap om bakgrunnen. Helt til nå har både jeg og Lisa vært ekstremt fornøyd med sølv, men det er klart at rett skal være rett, i det fall de har vunnet noe feil med tolkningen av målfotoet.

Han har selv sett målfotoet og tolket det dithen at Spirig var først. (ANB-NTB)

Artikkeltags