Trekker seg fra OL

Thor Hushovd sykler ikke OL.

Thor Hushovd sykler ikke OL. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Thor Hushovds kropp fungerer ikke godt nok.

DEL

Avgjørelsen ble tatt i samråd med Steffen Kjærgaard, sportssjefen i sykkelforbundet, trener Atle Kvålsvoll og Olympiatoppen, men det kom ikke som noen overraskelse, for allerede lørdag antydet sportssjef Kjærgård overfor NTB at OL-starten hang i en tynn tråd.

Hushovd valgte å bryte Tour de Pologne etter regelrett å ha blitt frakjørt av hovedfeltet, og det har lenge vært klart at den virussykdommen Hushovd slet med i vårmånedene har virket negativt inn på ham helt til nå.

– OL har vært et hovedmål for sesongen, for i London er det en løype som ville passet meg særdeles godt, sier en skuffet Thor Hushovd i en kommentar.

– Mitt fokus er at Norge skal ha et best mulig lag under landeveisrittet i London, og når kroppen ikke fungerer optimalt, må jeg dessverre avstå. Jeg ønsker gutta lykke til i OL, legger Hushovd til.

– Dette er trist dag for norsk sykkel og ikke minst for Thor selv da OL har en løype som er absolutt sammenlignbar med den i Geelong hvor han tok VM Gull i 2010, sier sportssjef Steffen Kjærgaard.

23-åringen Vegard Stake Laengen går inn som erstatter for Hushovd på det norske OL-laget i sykling. han kommer til å kjøre fellesstarten i London sammen med Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

Stake Laengen, som kommer fra Asker, markerte seg sterkt i U23-klassen. Han er en svært kjøresterk rytter. Nå kjører han for det amerikanske profflaget «TT1-Sanofi».

– Med Vegard vil vi fortsatt ha et slagkraftig OL–lag som skal kjempe om medaljer i London», fastslår sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund. (ANB–NTB)

Artikkeltags