Ute av OL

Tarjei Skarlund (bildet) og Martin Spinnangr røk ut av OL-turneringen i sandvolleyball i åttedelsfinalen fredag.

Tarjei Skarlund (bildet) og Martin Spinnangr røk ut av OL-turneringen i sandvolleyball i åttedelsfinalen fredag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sandvolleyballparet Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr fikk ikke spillet sitt til å stemme og røk ut i åttedelsfinalen i OL.

DEL

Den norske duoen tapte i to strake sett mot latvierne Martins Plavins og Janis Smedins og er ferdig i OL-turneringen. Skarlund og Spinnangr endte på delt niendeplass.

- Vi gjorde for mange feil og hadde for stor avstand i spillet vårt. Det er skuffende. Vi jobbet og sto på det vi kunne, men det gikk ikke. Vi visste det var et godt lag, og vi har slitt mot dem tidligere. De fikk billige poeng, mens vi måtte jobbe veldig for å få våre, mente Spinnangr.

Skarlund og Spinnangr kom til London med ambisjoner om medalje, men måtte i stedet pakke sammen etter åttedelsfinalen. For Skarlund betyr det også at det nærmer seg karriereslutt. Han gir seg etter sesongen

- Det er klart det er vemodig. Vi har jobbet i fire år for at vi skal ta den medaljen, sa Skarlund.

De skal avslutte sesongen med en Grand Slam-turnering i Polen i september.

Skuffet

Skarlund og Spinnangr gikk videre fra gruppespillet som toer i sin gruppe etter to seirer og ett tap. Det fikk en relativt gunstig trekning, men OL-eventyret tok slutt allerede i første utslagsrunde.

Plavins/Smedins, som vant sin gruppe med tre strake seirer, brukte vel 40 minutter på å vinne 2-0 (21-18, 21-16). Etter et jevnt første sett tok latvierne kontroll i det neste. På det meste ledet de med ni poeng mot nordmennene.

- Midtveis i annet sett var det ingenting som stemte. Da fikk de inn absolutt alt. Vi hadde våre sjanser i første sett og ledet 15-13, men så fikk de et par poeng på rad. Det er skuffende når vi hadde såpass taket på dem. Det var da vi skulle feste grepet, mente Skarlund.

Vind

Nordmennene fortalte om vanskelig vindforhold på banen ved Horse Guards Parade i hjertet av London.

- Det var rufsete forhold, og vi klarte ikke å justere spillet vårt. De spilte smartere enn oss. Vi hadde heller ikke marginene vi trengte for å vinne, fortalte Skarlund.

- Det stemte ikke for oss. De gjorde en bedre jobb i de vanskelige forholdene som var der ute, sa makkeren Spinnangr.

Skarlund/Spinnangr var Norges eneste sandvolleyballag i London-OL. (ANB-NTB)

Artikkeltags